O widzisz , to ci fart... Widać było je okleił, ale wyglądały całkiem nieźle mimo to do ceny, więc poleciłem. Z resztą sam gram na model niższych, to wiem dokładnie czego możesz się spodziewać.
Witam kolegów i ewentualne kolezanki. Poszukuję kolumn do Technicsa SU-X502. Pokój około 40m2. Slucham głównie rocka i rapu. Zależy mi też (a raczej malzonce) aby kolumn nie było wstyd postawić w salonie. Mogły by być jakieś stylu retro.
Pozdrawiam
Dziękuję za zainteresowanie. Wszystkie te podane kolumny będą współgrały z moim wzmacniaczem?
Kwota 500zl nie jest jakaś bardzo sztywna, myślę że za cos naprawdę przyzwoitego mógłbym dołożyć z 300 zł max. Zależy mi też na stanie wizualnym kolumn. Inaczej żona wygoni mnie z Ty do garazu;)
Wszystkie te podane kolumny będą współgrały z moim wzmacniaczem?
No właśnie tu jest problem... Nie doczytałem co za wzmacniacz masz i będzie je napędzał. Niemal wszystkie powyższe propozycje wymagają dość mocnego sprzętu wytrzymującego impedancję 4 omy a nawet niżej. Twój Technics może mieć z tym kłopot, będzie się grzać. Widzę że ma fabrycznie wentylator, więc może tak szybko szlag by go nie trafił (z drugiej strony producent chyba nie wstawił wentylatora dla parady ). Jednak lepsze byłyby kolumny na 8 omów.
@grzechu82 Prawie równolegle wystawiliśmy posty, masz rację, nie sprawdziłem tego pieca. Te HK i ITT są zdaje się pod 4 Ohm, może się zagrzać, zwłaszcza, że jak rock i rap to raczej nie nocne ciche plumkanie będzie
Jest: Thorens TD-125 + ramię Micro Seiki (od Zbyszek1982), Arcam FMJ CD23, Grundig 5200 (od Kukiz30), Scott 480A, RA Labs Mini Reference Monitors
Był: Technics SL-Q2/1500C/1200GR, Luxman L435, JVC AX1, NIKKO TRM750, Scott A406, Dali Icon 6, Thiel Cs 1.2