Po wielu godzinach spędzonych na wielu forach zdecydowałem się na zakup gramofonu Dual CS 630 Q. Wydaje mi się, że igła która się w nim znajduje jest już zużyta (mocno trzeszczy/brzęczy bliżej środka płyty). W gramofonie jest wkładka Ortofon ULM 65E i igla DN 165E. Nie ukrywam, że mój budżet jest już mocno ograniczony, za gramofon dałem 220zł, znalazłem w internecie igłę oryginalną za 210zl albo z wamatu zamiennik za 60. Orginał to już dla mnie kapeczke za drogo ale w ostateczności mogę się skusić ale zastanawiam się nad kilkoma sprawami. Czy różnica w jakości między orginałem i zamiennikiem jest tak kolosalna, że wogóle nie opłaca się brać zamiennika? I czy może jest jakaś inna możliwość to znaczy jakaś inna wkładka do 200zł. Przy okazji chciałbym sie dowiedzieć czy przepłaciłem za ten gramofon
Jaka igła lub wkładka do Duala CS 630 Q
-
matrix_ppp
Witam
Po wielu godzinach spędzonych na wielu forach zdecydowałem się na zakup gramofonu Dual CS 630 Q. Wydaje mi się, że igła która się w nim znajduje jest już zużyta (mocno trzeszczy/brzęczy bliżej środka płyty). W gramofonie jest wkładka Ortofon ULM 65E i igla DN 165E. Nie ukrywam, że mój budżet jest już mocno ograniczony, za gramofon dałem 220zł, znalazłem w internecie igłę oryginalną za 210zl albo z wamatu zamiennik za 60. Orginał to już dla mnie kapeczke za drogo ale w ostateczności mogę się skusić ale zastanawiam się nad kilkoma sprawami. Czy różnica w jakości między orginałem i zamiennikiem jest tak kolosalna, że wogóle nie opłaca się brać zamiennika? I czy może jest jakaś inna możliwość to znaczy jakaś inna wkładka do 200zł. Przy okazji chciałbym sie dowiedzieć czy przepłaciłem za ten gramofon
Z góry dzięki za pomoc 
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Mam wrażenie, że nasze forum nie znalazło się wśród tych wielu formatrix_ppp pisze:Po wielu godzinach spędzonych na wielu forach zdecydowałem się na zakup gramofonu Dual CS 630 Q.
Pewnie tak jest.matrix_ppp pisze:Wydaje mi się, że igła która się w nim znajduje jest już zużyta (mocno trzeszczy/brzęczy bliżej środka płyty).
Kolosalna to zbyt mocne słowomatrix_ppp pisze:Czy różnica w jakości między orginałem i zamiennikiem jest tak kolosalna, że wogóle nie opłaca się brać zamiennika?
Kup sobie całą wkładkę i przełóż igłę: http://allegro.pl/wkladka-do-gramofonu- ... 55807.html
A jakie to ma znaczenie?matrix_ppp pisze:Przy okazji chciałbym sie dowiedzieć czy przepłaciłem za ten gramofon
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
matrix_ppp
Re: Jaka igła lub wkładka do Duala CS 630 Q
Na tym forum spędziłem najwięcej czasu, jeżeli czegoś nie doczytałem to ze względu na dużą ilość informacji.Mam wrażenie, że nasze forum nie znalazło się wśród tych wielu for
Czysta ciekawośćA jakie to ma znaczenie?
W każdym razie widzę że w tej wkładce jest chyba ta sama igła a jest sporo taniej. Dzieki wielkie