Jestem posiadaczką Pioneera PL-518, który odmówił mi współpracy - po przesłuchaniu jednej z płyt odmówił odtworzenia dźwięku na kolejnej, efekt jakby igła wypadła bądź starła się, ramię gramofonu "przejeżdża"po całej płycie. Prośba o pomoc w analizie przypadku - wymiana igły czy wkładki? Jaki rodzaj? I czy ewentualnie jestem w stanie sama to zrobić czy muszę szukać magika? Pozdrawiam serdecznie
igła/wkładka do Pioneer PL-518
-
lana
Witam po raz pierwszy na forum i od razu przepraszam, jeśli moje pytanie będzie trywialne 
Jestem posiadaczką Pioneera PL-518, który odmówił mi współpracy - po przesłuchaniu jednej z płyt odmówił odtworzenia dźwięku na kolejnej, efekt jakby igła wypadła bądź starła się, ramię gramofonu "przejeżdża"po całej płycie. Prośba o pomoc w analizie przypadku - wymiana igły czy wkładki? Jaki rodzaj? I czy ewentualnie jestem w stanie sama to zrobić czy muszę szukać magika? Pozdrawiam serdecznie
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To faktycznie wygląda tak jakby igła "skończyła żywot".
A jaką masz wkładkę? Jeśli nie widzisz żadnych oznaczeń itd. to zrób zdjęcie
A jaką masz wkładkę? Jeśli nie widzisz żadnych oznaczeń itd. to zrób zdjęcie
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
lana
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To nową igłę znajdziesz tutaj: http://wamataudio.pl/igly/shure/igla-shure-n-70-b.html
Za nieco więcej pieniędzy możesz sobie polepszyć dźwięk kupując całą nową wkładkę Audio Technica AT-95E.
Za nieco więcej pieniędzy możesz sobie polepszyć dźwięk kupując całą nową wkładkę Audio Technica AT-95E.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
lana
Re: igła/wkładka do Pioneer PL-518
dzięki wielkie za pomoc, zamówię igłę a potem spróbuję ją wymienić korzystając z instruktażu zamieszczonego na tym forum 
- zoombie
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
@zoombie:
Jeśli chodziło OK i nagle "przestało" to nie sądzę by sam się nacisk nagle przestawił
Jeśli chodziło OK i nagle "przestało" to nie sądzę by sam się nacisk nagle przestawił
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum