Cześć wszystkim.
Czy ktoś miał do czynienia z Victorem QL-Y44F?
Potrzebuję zmienić wkładkę ze stockowej Victor MC-100 II EB MC na coś z dzisiejszych czasów. Zastanawiam się czy nie wrócić do mm, bo nie chcę zbankrutować. Gramofon o którym mowa dopiero do mnie jedzie z Japonii i nie wiem w jakim stanie jest wkładka i igła. Ramię jest raczej średnio masywne ale ustawienie proste. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie to bym bardzo poprosił.
Nowa wkładka do starego gramofonu JVC Victor QL-Y44F
- Zaurid
- Gramofon: Victor QL A95
Nowa wkładka do starego gramofonu JVC Victor QL-Y44F
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Nowa wkładka do starego gramofonu JVC Victor QL-Y44F
Czyli jaki budżet?
A to po czym wnosisz? Po zdjęciach?

Ta MC100 II EB była fabrycznie montowana na tych gramofonach. Fajna wkładka z wymiennym wnętrzem (kiedy to jeszcze było modne w 80s).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Zaurid
- Gramofon: Victor QL A95
Re: Nowa wkładka do starego gramofonu JVC Victor QL-Y44F
Budżet? 300-500 zł
Do tego muszę mieć na uwadze preamp, bo do mm są tańsze. Zobaczę w jakim jest stanie wkładka i igła. Może będzie można reanimować. Ale nie znam tej wkładki więc się posłucha jak się da.
Do tego muszę mieć na uwadze preamp, bo do mm są tańsze. Zobaczę w jakim jest stanie wkładka i igła. Może będzie można reanimować. Ale nie znam tej wkładki więc się posłucha jak się da.
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....