Jako, że "wybiliście" mi z głowy wkladkę MC, a zakupiona ostatnio Nagaoka MP-110 zepchnęła na boczny tor AT VM530EN zastanawiam się czy igła że szlifem Micro Line da jej drugie życie?
AT VM530EN ma ten plus, że pasuje tam więcej igieł, w tym właśnie VMN40ML, czyli Micro Line. I pytanie mam jako laik, czy Micro Line może namieszać? Czy różnica będzie spora czy lepiej odłożyć pieniądze i zapolować na MP-200 skoro podoba mi się dźwięk Nagaoki?
Audio Technica VM530EN i zakup igly.
- martin.h
- Gramofon: Technics SL-1600MK2
Audio Technica VM530EN i zakup igly.
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Audio Technica VM530EN i zakup igly.
To zależy jak rozumiesz "drugie życie"
Charakter grania ten sam. Zwiększy się przede wszystkim detal i szerokość sceny.
Do MP-110 pasuje igła line contact od MP-500.
Jako że znasz tylko dwie wkładki i chciałbyś się pobawić to poleciłbym trochę poeksperymentować z innymi wkładkami zamiast obracać się tylko w igłach do już posiadanych klocków.
Jak mi powiesz czego brakuje/co chciałbyś polepszyć to postaram się nakierować na coś.

Do MP-110 pasuje igła line contact od MP-500.
Jako że znasz tylko dwie wkładki i chciałbyś się pobawić to poleciłbym trochę poeksperymentować z innymi wkładkami zamiast obracać się tylko w igłach do już posiadanych klocków.
Jak mi powiesz czego brakuje/co chciałbyś polepszyć to postaram się nakierować na coś.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- martin.h
- Gramofon: Technics SL-1600MK2
No właśnie sam nie wiem czego mi brakuje, teoretycznie niczego
Nagaokę kupiłem z ciekawości, spodobało mi się jej granie i tak sobie gra
Właśnie ten detal w Micro Line mnie korci, lubię słyszeć dźwięki, których wcześniej nie słyszałem, podobnie bylo po przejsciu z AT95E na VM530EN. A różnica w cenie igieł EN i ML jest niewielka 

Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No to jak nie wiesz jeszcze co byś zmienił to mógłbym jedynie strzelać jakimiś fajnymi wkładkami, ale produktywne by to nie było.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum