Uszkodzona igla w AT100E
-
Uszkodzona igla w AT100E
Jak to czasem bywa w niewyjaśnionych okolicznościach wykrzywieniu ulegla moja praktycznie nowa igla w wkladce AT100E. I teraz mam mały problem. Kontaktowałem się z Wamatem i nie mają nic do zaproponowania bo wkladka juz nie jest produkowana : /
Macie jakieś sensowne rozwiązanie do zaproponowania ? Kontaktowałem się też kolega z forum który naprawia czasem igly/wkladki ale czekam jeszcze na odpowiedz.
Macie jakieś sensowne rozwiązanie do zaproponowania ? Kontaktowałem się też kolega z forum który naprawia czasem igly/wkladki ale czekam jeszcze na odpowiedz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Uszkodzona igla w AT100E
Kupić nową igłę?
Są nadal dostępne - niekoniecznie u Wamata i niekoniecznie w Polsce.
Można próbować naprawić/nastawić, ale nie wiem czy to będzie opłacalne przy tak niskim modelu.
Są nadal dostępne - niekoniecznie u Wamata i niekoniecznie w Polsce.
Można próbować naprawić/nastawić, ale nie wiem czy to będzie opłacalne przy tak niskim modelu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
U Wamata cena w granicach 170zl za samą igłę była już na granicy opłacalność wg mnie - nowa wkladka kosztowała 299 zł. Kupno z zagranicy to napewno ponad 200 wyjdzie w Polsce z wysyłką raczej tak samo dlatego zastanawiam się czy jest jakaś "opłacalna" alternatywa....
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewne jest tylko to, że nie wiesz o czym piszesz...
https://www.ebay.pl/itm/ATN-100-E-ORIGI ... SwID1Zefek

https://www.ebay.pl/itm/ATN-100-E-ORIGI ... SwID1Zefek
Opłacalna czy cebulowa?

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dzięki za link do ebay - z wysyłką to i tak 191 zł czyli pomyliłem się o 10 zł .... przepraszam za tak wielki błąd ; ) co do rozwiązań to wolałbym opłacalne bo z cebulowymi cały czas walczę w myślach ; )
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Napisałeś "ponad 200".
To i tak jedynie 20 złotych więcej niż najtańsza cena krajowa... tyle że w kraju już jest niedostępna, więc w sumie jakie to ma znaczenie?
Dlatego Twoje słowa odbieram jako "o 20 złotych za drogo", chyba że od początku już nowa igła od Wamatu była poza zasięgiem...

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
Mam igłę której nie używam. Kupiona wiosną. Używana naprzemiennie z AT 95 do momentu zakupu AT 150. Teraz leży i w sumie jest mi zbędna bo do body AT 100 w tym miesiącu zamawiam MLb od 440-stki. Nie jestem w stanie powiedzieć ile przepracowała ale analizując średnio ile słucham będzie to około 40-50 godzin (może mniej na pewno nie więcej)
Za rozsądna kwotę mogę oddać. Powinienem mieć gdzieś paragon potwierdzający zakup. Na forum zresztą pisałem o nabyciu tej wkładki.
Za rozsądna kwotę mogę oddać. Powinienem mieć gdzieś paragon potwierdzający zakup. Na forum zresztą pisałem o nabyciu tej wkładki.
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Że tak spytam: po co, skoro już masz AT150SA ?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
Bo spodobało mi się brzmienie AT100 z shibatą. Skoro wkładkę już mam to sobie poprawie brzmienie a kiedyś może kupię samo body AT 440