Wkładka do Fisher MT-6331
- kotlaro
- Gramofon: Fisher MT 6331
Wkładka do Fisher MT-6331
Serwus, w międzyczasie jak "walczę" w innym dziale z polaryzacją moich kolumn, chciałbym się poradzić Was drodzy koledzy nt. wkładki gramofonowej. Po masie lektur wyczytałem, że wkładkę dobiera się nie tylko taką jaka pasuje do końcówki ramienia ( sorry , nie wiem jak to się nazywa), ale także i wzmacniacza oraz rodzaju słuchanej muzyki.
Prosiłbym Was, abyście mi pomogli w wyborze odpowiedniej wkładki do mojej konfiguracji:
Gramofon Fisher MT-6331
Wzmacniacz ONKYO INTEGRA A-8450
Ile mogę na to przeznaczyć? Na początek nie chcę jakieś bardzo drogiej, bo wiadomo - sam będę kalibrował ramie, więc może szybciej się zużyć. Cena powiedzmy do 150 zł?
Czego będę słuchał? Rock, pianinko póki co.
Serwus.
Prosiłbym Was, abyście mi pomogli w wyborze odpowiedniej wkładki do mojej konfiguracji:
Gramofon Fisher MT-6331
Wzmacniacz ONKYO INTEGRA A-8450
Ile mogę na to przeznaczyć? Na początek nie chcę jakieś bardzo drogiej, bo wiadomo - sam będę kalibrował ramie, więc może szybciej się zużyć. Cena powiedzmy do 150 zł?
Czego będę słuchał? Rock, pianinko póki co.
Serwus.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Re: Jaka to wkładka?
kotlaro, to nie jest wątek zakupowy.
Zamiast kupować nową wkładkę, poszukałbym igły do wkładki którą posiadasz.
Jeśli chcesz nową wkładkę, to jedynym sensownym wyborem w tym budżecie jest AT-95.
Przy założonym budżecie takich niuansów nie uchwycisz

Zamiast kupować nową wkładkę, poszukałbym igły do wkładki którą posiadasz.
Jeśli chcesz nową wkładkę, to jedynym sensownym wyborem w tym budżecie jest AT-95.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- kotlaro
Dzięki, okazało się jednak, że sprzedający zapomniał wsadzić do gramofony AT 91, właśnie wysyła mi nówkę. |Mam nadzieje, że też trochę posłuży. Jak sądzicie ?
- Obywatel
Mam nadzieję, że nic za tą AT-91 nie musisz dopłacać bo to bardzo podstawowa wkładka. Na rozruch może być, ale docelowo przydałoby się dołożyć chociaż do AT-95.kotlaro pisze:Dzięki, okazało się jednak, że sprzedający zapomniał wsadzić do gramofony AT 91, właśnie wysyła mi nówkę. |Mam nadzieje, że też trochę posłuży. Jak sądzicie ?
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- kotlaro
Nie, nic nie dopłacałem. No nic, tak jak mówisz na rozruch będzie, a później zainwestuje, jak już będę wiedział i zrozumiem dlaczego potrzebna mi lepsza.Obywatel pisze:Mam nadzieję, że nic za tą AT-91 nie musisz dopłacać bo to bardzo podstawowa wkładka. Na rozruch może być, ale docelowo przydałoby się dołożyć chociaż do AT-95.kotlaro pisze:Dzięki, okazało się jednak, że sprzedający zapomniał wsadzić do gramofony AT 91, właśnie wysyła mi nówkę. |Mam nadzieje, że też trochę posłuży. Jak sądzicie ?
- Obywatel
Powiem tak, jeżeli na tym samym wzmacniaczu vinyl konsekwentnie brzmi wyraźnie i obiektywnie gorzej niż CD i jest to poparte odsłuchami porównawczymi wielu płyt, to znaczy że potrzeba lepszej wkładki.
- kotlaro
Tak jest, dlatego potrzeba czasu ( i wielu winyli ), no i lekkiego obycia ze sprzętem i jego możliwościami. Póki co jestem na konfiguracji sprzętu. Dzięki za odpowiedź.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Wkładka do Fisher MT-6331
Wydzieliłem temat.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum