Wkładka do fishera MT-6320
-
- Gramofon: Micro Seiki DDX
North i Wamat naprawdę warto.
Ceny naprawdę przystępne. Za kwotę 3-4 razy większa będzie poprawa i to znaczna, ale lepiej górkę wydaj na płyty
Ceny naprawdę przystępne. Za kwotę 3-4 razy większa będzie poprawa i to znaczna, ale lepiej górkę wydaj na płyty
- Riczi
- Gramofon: Fisher-MT6320
Sprawdzałem cenę u Takkera i jest to jak dobrze rozumiem 24,50 euro plus około 3 euro za wysyłkę a w Wamacie koszt to 65 plus wysyłka.
Czy nie warto dołożyć te 50 zł i kupić tę od Takkera,niby to Jico.Może ktoś z was kto robił już zakupy za granicą byłby skłonny mi pomóc.
Czy nie warto dołożyć te 50 zł i kupić tę od Takkera,niby to Jico.Może ktoś z was kto robił już zakupy za granicą byłby skłonny mi pomóc.

- ROCHO
- Gramofon: SONY PS-X60
Kupowałem u Takkera igłę. Przelew zrobiłem ze swojego konta bankowego. Robisz tak jak byś kupował w kraju i tyle.
- Riczi
Ale muszę jak się nie mylę mieć chyba konto walutowe i tu jest problem 

-
Radziłbym nie brać najtańszej wysyłki od Thakkera. Jestem po małych perturbacjach z zakupem u niego igły i najtańszej wysyłki... Płaciłem przez PayPal i tylko dzięki temu otrzymałem po miesiącu igłę. Nie wiem po czyjej stronie leżała wina,czyli czy po stronie Thakkera czy poczty,ale igła nie doszła w ciągu trzech tygodni i założyłem sprawę rozszczeniową w PayPal ,który zobowiązał się wypłacić mi zwrot kosztów po 10 dniach i dopiero w wyniku tych działań igła doszła pocztą lotniczą.Wcześniej na moje zapytania mailem dostałem info od Thakkera,że igłę wysłał dzień po wpłacie( co trwało jak wspomniałem 3 tygodnie) i powinna dojść od 3 do max.10 dni roboczych. Nie dowiedziałem się też czy ta co doszła poczta lotniczą była następna czy nie? Czy te thakkerowskie Jico są faktycznie Jico ciężko stwierdzić...Zamiennik z ''epoki'' brzmiał lepiej.
Następnym razem brałbym z north.pl ich zamienniki moim zdaniem są lepsze od Wamatowych i nie gorsze od Thakkera.
Następnym razem brałbym z north.pl ich zamienniki moim zdaniem są lepsze od Wamatowych i nie gorsze od Thakkera.
- Riczi
Dzięki za info,w takim razie dla spokoju duszy zamówię w north i zabiorę się za słuchanie nowej wkładki 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie. Jak płacisz kartą zagranicą to bank i firma obsługująca kartę (Visa, Mastercard) robią przewalutowanie.Riczi pisze:Ale muszę jak się nie mylę mieć chyba konto walutowe i tu jest problem
Zależy o czym mówimy. Nie każdy zamiennik w jego ofercie to JICO.kielek pisze:Czy te thakkerowskie Jico są faktycznie Jico ciężko stwierdzić...
Jakiś czas temu dostałem info od JICO, że znają Thakkera, że jest to ich hurtowy klient i że to co oznacza w ofercie jako JICO powinno faktycznie być JICO, choć ma prawo stosować własne opakowania igieł.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Piszemy o tym o czym mówimyWojtek pisze:Zależy o czym mówimy. Nie każdy zamiennik w jego ofercie to JICO.
Jakiś czas temu dostałem info od JICO, że znają Thakkera, że jest to ich hurtowy klient i że to co oznacza w ofercie jako JICO powinno faktycznie być JICO, choć ma prawo stosować własne opakowania igieł.

Opis na stronie sklepu jako Jico,na thakkerowym pudełku też Jico,tylko cholera nie gra jak Jico

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli masz porównanie typu ta sama igła od Thakkera i bezpośrednio z JICO to możemy o czymś rozmawiać, a tak to możemy tylko dalej spekulowaćkielek pisze:tylko cholera nie gra jak Jico

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wystarczy mi porównanie zamiennika z ''epoki'' jakiegos no name,który gra o klasę lepiej od tej thakkerowej Jico,poza tym to chyba sam kiedyś stwierdziłeś,że dwójka nie ma porównania do trójki? I nawet bym się z tym zgodził,gdyby porównywać te dwie wkładki w takim zestawieniu jak pisałem wcześniej, Kończąc offtop różnica w cenie między eliptykiem Jico z Japonii a Jico od Thakkera dla mnie nie jest przypadkiem.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A mi nie, jeśli mówimy o dwóch różnych wkładkachkielek pisze:Wystarczy mi porównanie zamiennika z ''epoki'' jakiegos no name,który gra o klasę lepiej od tej thakkerowej Jico

Bo nie ma, ale chyba nie miałem na myśli tego, że jest gorsza czy lepsza. Kwestia ucha.kielek pisze:poza tym to chyba sam kiedyś stwierdziłeś,że dwójka nie ma porównania do trójki?
A różnica w cenie Wamatu od cen sprzedawców niemieckich (oferujących te same igły oczywiście) też nie?kielek pisze:Kończąc offtop różnica w cenie między eliptykiem Jico z Japonii a Jico od Thakkera dla mnie nie jest przypadkiem.

Proszę was, nie ciągnijmy już tych teorii spiskowych bez pokrycia. Sam kiedyś wątpiłem w Thakkera, teraz już nie i nie widzę póki co podstaw by twierdzić że Thakker kantuje bądź sprzedaje coś innego pod marką JICO.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Riczi
Witam,pytanie może z gatunku tych śmiesznych ale lepiej wiedzieć niż błądzić
Czy zmieniając wkładki posiadając niestety tylko jeden gramofon muszę do każdej z nich kalibrować za każdym razem ramię? Tak informacyjnie do FF zakupiłem sferyka a do M95 eliptyka,obie z North.At95 na razie odpoczywa choć wydaje mi się,że z lepszą igła zagra chyba bardziej detalicznie od FF zwłaszcza ze sferykiem który za to lepiej sprawuje się na gorszych płytach.Numer jeden to na razie M95
całe instrumentarium stało się wyraźniejsze,no i gitara 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tak.Riczi pisze:Czy zmieniając wkładki posiadając niestety tylko jeden gramofon muszę do każdej z nich kalibrować za każdym razem ramię?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum