Wkładka do 1500 PLN
- restimek
- Gramofon: Technics SL-Q33
Re: Wkładka do 1500 PLN
Tak. Z tamtego linku co wcześniej podawałem.
Technics SL-Q33 (JVC Z1S Jico Shibata), Nuda mini, Sony CDP-X777ES, Sony CDP-X222ES (zlampizowany), Sony TC-K750ES, Sony TA-E77ESD, Onkyo M5090, Avance Alpha 880i
-
- Gramofon: Denon Dp47f
Czekam z niecierpliwością na pierwsze wrażenia z odsłuchów
Przyznam się, że też się przymierzam do zmiany wkładki i o tej własnie myślałem. Jeśli możesz to się powiedz ile Ciebie ta wkładka kosztowała ze wszystkimi dodatkowymi kosztami.

Denon DP 47F - Denon DL-160 / MC Denon DL-103 / Audio Physic Tempo 25 / Hegel H20 / Hegel P20 / Hegel CDP4mk2
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Acid no może nie wypada przeciągać, pechowe opłaty. Koszt masz w linku+transport+opłaty celno skarbowe.
No ale jest i się cieszymy razem z kolegą 'R'
"orył wylondowoł".
Teraz już grajmy po prostu.
No ale jest i się cieszymy razem z kolegą 'R'

-
- Gramofon: Technics SL Q2
-
Witam , co by nie zakładać nowego tematu który czytałem przed chwilą cały - napisze tu
Przymierzam się do zmiany wkładki w swoim Thorens 318 z ramieniem TP28 z Ortofona 2M Blue na coś lepszego.
Miała być w planach następna MM ale zaczynam zastanawiać się nad jakaś MC. To ramię ma 12g masy efektywnej. Dziś dowiedziałem się o takim jegomościu jak Denon 301 II. Mam budżet powiedzmy do 1500pln. Ktoś mi sugerował z kolei "ciężkiego" Quinteta Red Ortofon. Ale przy tej masie ramienia jest szansa ?
Może jest coś jeszcze godnego uwagi w tym przedziale cenowym?

Przymierzam się do zmiany wkładki w swoim Thorens 318 z ramieniem TP28 z Ortofona 2M Blue na coś lepszego.
Miała być w planach następna MM ale zaczynam zastanawiać się nad jakaś MC. To ramię ma 12g masy efektywnej. Dziś dowiedziałem się o takim jegomościu jak Denon 301 II. Mam budżet powiedzmy do 1500pln. Ktoś mi sugerował z kolei "ciężkiego" Quinteta Red Ortofon. Ale przy tej masie ramienia jest szansa ?
Może jest coś jeszcze godnego uwagi w tym przedziale cenowym?
- darkman
- Kontakt:
Oczywiście. Wszyscy, którzy mają Demony mówią, że brzmią znakomicie. I to jest właśnie subiektywizm stosowany w odróżnieniu od mniemanologicznego. 

-

- darkman
- Kontakt:
E-nie. Nie popadajmy w skrajności.
Wkładka jak wkładka. Jest całkiem fajna po prostu.
Zaraz wpadnie gość, który powie, że jest budżetowa z tych tańszych, a po nim kolo który będzie pytał czy kupić igłę za 65 czy za 85 pln i czy usłyszy różnicę? Forum to forum, co człek to obyczaj.
Zasadniczo w MC warto wejść przy odpowiednim torze. Jaki model, to dłuższa historia, choć wiem tylko jaki masz gramofon i nic więcej, to powiem - mnie się Quintet Red niezbyt podobał. Najniższy z serii. Miałem też Blue bez szału choć drogo jak dla mnie oczywiście, którego zabrał brat i jest bardzo zadowolony.
Zatem najszczęśliwsze położenie to takie, gdy masz możliwość zapoznania się odsłuchowo nim kupisz w ciemno.
Bądź oryginalny! Kup całkiem coś innego.
-
Syczenie to było na Red, tragedia. Blue dał dużo gładkości , dlatego góra wyszła ale słyszę że coś jeszcze do poprawy. W niedzielę odbieram nowe paczki , raczej old schoolowe B&W Matrix 3 - sprawdzę jak z nimi to wszystko hula i dam znać. Bo teraz tymczasowo grałem na gratisowych powiedzmy Infinity 41mkII ...
-
Dobrze prawisz z oryginalnością - już mi się tu podobadarkman pisze: ↑04 sty 2018, 21:01E-nie. Nie popadajmy w skrajności.
Wkładka jak wkładka. Jest całkiem fajna po prostu.
Zaraz wpadnie gość, który powie, że jest budżetowa z tych tańszych, a po nim kolo który będzie pytał czy kupić igłę za 65 czy za 85 pln i czy usłyszy różnicę? Forum to forum, co człek to obyczaj.
Zasadniczo w MC warto wejść przy odpowiednim torze. Jaki model, to dłuższa historia, choć wiem tylko jaki masz gramofon i nic więcej, to powiem - mnie się Quintet Red niezbyt podobał. Najniższy z serii. Miałem też Blue bez szału choć drogo jak dla mnie oczywiście, którego zabrał brat i jest bardzo zadowolony.
Zatem najszczęśliwsze położenie to takie, gdy masz możliwość zapoznania się odsłuchowo nim kupisz w ciemno.
Bądź oryginalny! Kup całkiem coś innego.

- darkman
- Kontakt:
-
Na razie mam i nie chcę zmieniać chociaż to pewnie nieuniknione w całej tej zabawie
, Yamaha A 1020 : https://www.hifiengine.com/manual_libra ... 1020.shtml
Kocham potwora i nie chcę na razie zmieniać. W weekend odwiedza mnie w końcu na stałe nowe paki B&W Matrix 3 kupione z okolic Wiednia w cenie że żal było nie brać... Będą zamiast gratisowych dołożonych do wzmacniacza przy zakupie tymczasowych Infinity 41mk II ( mam do sprzedania w razie w, wraz ze standami Norstone Stylum 2 )

Kocham potwora i nie chcę na razie zmieniać. W weekend odwiedza mnie w końcu na stałe nowe paki B&W Matrix 3 kupione z okolic Wiednia w cenie że żal było nie brać... Będą zamiast gratisowych dołożonych do wzmacniacza przy zakupie tymczasowych Infinity 41mk II ( mam do sprzedania w razie w, wraz ze standami Norstone Stylum 2 )