Mam te wkładki. MT -23 jest zamontowana tutaj: viewtopic.php?f=59&t=19795
MT 24 mam ale ze zużytą igłą. Mam jeszcze MT-22. Wszystkie grają dość podobnie, myślę że gdzieś na poziomie AT 95E.
Ja nie używam jej zbyt często bo chodzi teraz u mnie namiętnie AT 440. Myślę że za 100 zł spoko granie, wszystko zależy od igły.
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Mam te wkładki. MT -23 jest zamontowana tutaj: viewtopic.php?f=59&t=19795
MT 24 mam ale ze zużytą igłą. Mam jeszcze MT-22. Wszystkie grają dość podobnie, myślę że gdzieś na poziomie AT 95E.
Ja nie używam jej zbyt często bo chodzi teraz u mnie namiętnie AT 440. Myślę że za 100 zł spoko granie, wszystko zależy od igły.
Dzięki za info i opinię:) czyli można zaryzykować zawsze jedna wkładka więcej:)
Hitachi HT-354, Nordmende LB550, Kenwood KR-V75R, Nikko NA 390 II, Nikko NT 790
Jak najbardziej. Dzisiaj mnie zmobilizowałeś i założyłem aby przypomnieć sobie jej brzmienie. Dołem potrafi naprawdę zaskoczyć. Chyba nawet jej bliżej do Ortofona OM10 niż do AT o której wspomniałem wcześniej.
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Jak najbardziej. Dzisiaj mnie zmobilizowałeś i założyłem aby przypomnieć sobie jej brzmienie. Dołem potrafi naprawdę zaskoczyć. Chyba nawet jej bliżej do Ortofona OM10 niż do AT o której wspomniałem wcześniej.
Sprzedający mi napisał że igły do nich to min: ST23 i Jvc Z-1, rozumiem że nie będzie problemu z zakupem igieł do tych wkładek? bo ma dwie i w jednej igła już jest do wymiany.
Miachał, Wojtek
Mam jeszcze prośbę a czy z tego ogłoszenia wkładka Hitachi Wam coś mówi? Sprzedający nie wie co to za wkładka.. a może inne są warte uwagi?
Powiedz mi, co chcesz osiągnąć? Koniecznie musi mieć znaczek Hitachi? Czy chodzi tylko o dobrą i tanią wkładkę?
Jeśli to drugie to mam tanie Pioneery na sprzedaż, z igłami. viewtopic.php?f=59&t=13432
Chciałem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu czyli koszyk i wkładka Hitachi. Ale jeśli coś jest i dobre i tanie to czemu nie dlatego się pytałem o te wkładki. Ze Sprzedającym MT z koszykiem negocjuje może coś wyjdzie ale ten ostatni link to mi wpadło samo w wyszukiwaniach dlatego tez się zapytałem:) a wkładki to tylko do rocka szeroko pojętego mnie interesują na razie.
Nie potrafię tego tak ocenić, bo nie miałem EPC-260C.
Przypominam że mówimy o wkładkach z oryginalnymi igłami w cenie nowej taniej igły zamiennej
Ok rozumiem. To może inaczej: jakbyś Wojtek opisał ich brzmienie?
Do tych Pionerow to tylko byly igły sferyczne i nic wyżej? Gdzieś czytałem, chyba u nas na forum o tym i że lepsze igły to tylko do wyższych modeli?
Ostatnio zmieniony 30 mar 2023, 16:02 przez Mawis, łącznie zmieniany 1 raz.
A jak się mają te Pioneery to moich EPC 207 i GP 400? z tych dwóch wkładek jestem zadowolony. a może lepiej kupić dobrą igłę do nich? w tych wkładkach Hitachi Sprzedający napisał mi ze można też do jednej z nich kupić Jico ale czy to ma sens?