Szukam wkładki do Fonica GS-438
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
BRob, AT-95E ma zalecany nacisk 1,75 g - to jest zupełnie normalna wartość. Jeśli chcesz, to zainwestuj w AT-120E - tam jest zalecany 1.4 g. Tylko pytanie jaką masz wersję headshella - z podłużnymi otworami czy bez bo jeśli już inwestować we wkładkę ze średniej półki, to wypadałoby ją porządnie skalibrować.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- BRob
- Gramofon: SL 1710
- BRob
- Gramofon: SL 1710
Obywatel,
1,75 g to jak najbardziej normalny nacisk, zasugerowałem się tym, że AT 95 ma zakres od 1,5g do 2,5g (przynajmniej takie dane znalazłem w necie).
Hedszeli mam kilka (bo trzy to już kilka), jeden z oryginalnymi podłużnymi otworami, drugi z własnoręcznie "rozciągniętymi". Trzeci to jakiś tani współczesny wyrób do eksperymentów.
W przypadku wyboru którejś z wkładek AT, nie powinno być problemów z wysokością ramienia, z Grado tak łatwo nie będzie, bo jest wyższa i jeszcze te problemy z brumieniem.

Ale co tam, nikt nie mówił, że ma być łatwo.
1,75 g to jak najbardziej normalny nacisk, zasugerowałem się tym, że AT 95 ma zakres od 1,5g do 2,5g (przynajmniej takie dane znalazłem w necie).
Hedszeli mam kilka (bo trzy to już kilka), jeden z oryginalnymi podłużnymi otworami, drugi z własnoręcznie "rozciągniętymi". Trzeci to jakiś tani współczesny wyrób do eksperymentów.
W przypadku wyboru którejś z wkładek AT, nie powinno być problemów z wysokością ramienia, z Grado tak łatwo nie będzie, bo jest wyższa i jeszcze te problemy z brumieniem.

Ale co tam, nikt nie mówił, że ma być łatwo.