Czasem tak, zależy od produktu i producenta, ale umiejętność wyciągania sensownych wniosków z specyfikacji danej rzeczy już wymaga nieco więcej wiedzy i doświadczenia w temacie.dongregorio pisze:Myślisz że parametry techniczne są po to by robić kogoś w konia?
Jaka wkładka za technics u25?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Warto przeczytać taki krótki artykuł (to o czym zbyszek1982 pisał):
http://www.kopernik.org.pl/fileadmin/us ... yszysz.pdf
http://www.kopernik.org.pl/fileadmin/us ... yszysz.pdf
- dongregorio
- Gramofon: Technics SL-Q2
Dzięki wszystkim zaangażowanym w ten wątek za wyjaśnienie nieco od innej strony niż czysto techniczna kwestii dotyczącej słyszalności dźwięków 

Gramofon: Technics SL-Q2
Wzmacniacz: Pioneer A-119
Equalizer: Pioneer GR-555
CD-Player: Pioneer PD-4500
Wzmacniacz: Pioneer A-119
Equalizer: Pioneer GR-555
CD-Player: Pioneer PD-4500
-
- Gramofon: Technics sl- 1600 Mk
Re: Jaka wkładka za technics u25?
Piszę w ramach sprostowania:
) i z postu nr 6 tego wątku, ustawiłem nacisk na 1,75 g, a nie jak wcześniej 2,5g. I...tadam! Dźwięk stał się szeroki, bas zwarty... Kupiłem więc tani zamiennik eliptyczny z northa, i to EPS 23 ES, a nie 25 ES, i jest jeszcze lepiej. Efekt jest taki, że częściej słucham teraz na U 25, niż na nagaoce MP 110. A shura używam do 5 czy 6 płyt.
Może nie jestem zbyt wymagający, ale nie zamieniałbym tej wkładki na jakąś inną tanią. Ja w kadym razie w tym miesiącu zamawiam eliptyka od Jico.
Korzystając z informacji ze strony jakiegoś sklepu z igłami (nie pamiętam jakiego

Może nie jestem zbyt wymagający, ale nie zamieniałbym tej wkładki na jakąś inną tanią. Ja w kadym razie w tym miesiącu zamawiam eliptyka od Jico.