wkładka do Kenwood KD 990
-
Re: wkładka do Kenwood KD 990
... nie grają ... w porównaniu do starszych porządnych serii Ortofona.
Jak ma być MC 10, 20, 30 etc to tylko Super mkII.
Jak upolujesz Ortofona Rondo Bronze to nawet się nie zastanawiaj (w granicach rozsądku oczywista). Może być do retipu bo z tym sobie poradzisz lokalnie.
Jak upolujesz Ortofona Rondo Bronze to nawet się nie zastanawiaj (w granicach rozsądku oczywista). Może być do retipu bo z tym sobie poradzisz lokalnie.
- Bartek86
W takim razie odpuszczam quintety. Te stare Ortofony w wersji mkII nie są aż tak łatwo dostępne... za to znalazłem dwa rondo bronzy! Jeden na naszym OLX https://www.olx.pl/d/oferta/wkladka-gra ... TsohT.html?ahaja pisze: ↑03 kwie 2023, 21:41... nie grają ... w porównaniu do starszych porządnych serii Ortofona.
wg deklaracji ok 300 h przebiegu, więc wydaje mi się że bardzo spoko. Pytanie czy 2900 za taką używaną bądź co bądź (zakładam że coś zbiję jeszcze) to dobra cena za tę wkładkę... zacząłem już patrzeć na AT-OC9XSH lub AT-OC9XSL, gdzie nowe są stosunkowo niewiele droższe. No ale z drugiej strony widzę że ta seria Rondo jest pożądana i wcale nie tak łatwo dostępna. Znalazłem jeszcze na holenderskim portalu aukcyjnym za - po przeliczeniu - mniej niż 2000 zł, która wg tego co opisuje sprzedający, jest praktycznie w stanie mint i przegrała 5 godzin. Jeśli będzie możliwość wysyłki do Polski to ją wezmę.
Wzmacniacz: NAD model 200, Gramofon: Kenwood KD 990, Wkładka: AT33PTG/II, Pre: ANK od Misse, SUT: Uesugi U-Bros-5, CD: Denon DCD 1600NE, Yamaha CDX 1060, Kolumny: Harbeth Monitor HL mk3
-
2900 zł to lekko abstrakcyjna cena ... ale sprzedawca może sobie folgować do woli w tej kwestii ... bo może lubi sprzedawać a nie sprzedać ... 
A z jakiego powodu - bo nie doczytałem - odpada DL103R?

A z jakiego powodu - bo nie doczytałem - odpada DL103R?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
- Bartek86
I się też podpaliłem na Rondo Bronze cholibka... wczoraj trochę wertowałem neta i obecnie jest numerem jeden na mojej liście. Pan z OLX chce za niego 2650... ale poluję na tego z Holandii. Tylko mi konta nie chcą odblokować na ichnim portalu aukcyjnym 

Wzmacniacz: NAD model 200, Gramofon: Kenwood KD 990, Wkładka: AT33PTG/II, Pre: ANK od Misse, SUT: Uesugi U-Bros-5, CD: Denon DCD 1600NE, Yamaha CDX 1060, Kolumny: Harbeth Monitor HL mk3
- Bartek86
Ostatecznie dorwałem Ortofona Rondo Bronze. Dziękuję Wam za pomoc i wszystkie rady! 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tego NOSa z marktplaats? Widziałem że zniknął.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Bartek86
Dokładnie tego. 420 ojro.
-
Szczerze, to nie wiem dlaczego tak jest... Wiele się naczytałem negatywnych opinii o serii Quintet i z tego powodu długo się powstrzymywałem przed zakupem. Jednak ciekawość zwyciężyła i obecnie posiadam Q Black S. Uważam, że to jest bardzo dobra wkładka. Posiadam wiele wkładek, między innymi całą serię Rondo i one są ciekawymi wkładkami, ale moim zdaniem dodają trochę od siebie, co się może podobać, szczególnie na płasko zrealizowanych nagraniach. Jednak Quintet Black S (IMHO) ma większą klasę w dźwięku. Przynajmniej takie odczucia mam w moim systemie.
P.S. - Gratuluję koledze zakupu Rondo Bronze, to fajna wkładka.
- Bartek86
Dzięki! Cieszę się, że udało mi się ją dostać i chyba akurat miałem trochę szczęścia, bo o ile Red i Blue wydają się dosyć łatwo dostępne, tak Bronze jest dosyć rzadki.
Dzięki za opinię o Quintecie - chętnie bym kiedyś posłuchał Black. Zanim to - to chcę się osłuchać z Rondo Bronzem. To będzie moja pierwsza wkładka MC. Czekam jeszcze tylko na gramofon

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja mam teraz do rozwikłania pewną zagadkę dziejów w tym wątku.
Bartek napisał wyżej że kupił, podał nawet cenę, w innym wątku że dotarła już.
Tymczasem stoi u mnie pudełko na stole
Aż zapytałem sprzedawcy czy nie sprzedał czasem dwóch sztuk, ale nie.
Muszę przyznać że takiej akcji jeszcze nie miałem
Otóż... kiedy Bartek napisał że szuka MC Ortofona to była ona już w finalizacji u tego sprzedawcy z marktplaats.
Bartek napisał wyżej że kupił, podał nawet cenę, w innym wątku że dotarła już.
Tymczasem stoi u mnie pudełko na stole

Aż zapytałem sprzedawcy czy nie sprzedał czasem dwóch sztuk, ale nie.
Muszę przyznać że takiej akcji jeszcze nie miałem

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
-
Ja wiem ! Ty dostałeś pudełko, a Bartek wkładkę

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2023, 09:15 przez Marcinus, łącznie zmieniany 1 raz.
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Nooo iii? Ile można czekać 

Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Oj tam. Mnie bardziej interesuje ten Tech Q Bartkowy, nawet spcjalnie przegrzmociłem ponownie wątek o V15, bo tak gramo kupiony gdzieś pod Wrockiem (zalatuje Czarlsem, ale Bartek skorzystał z prawa odmowy i nie podał sprzedawcy, nic w tym złego ocxzywiście) i miał być z V15III ale coś tam się odmieniło sprzedawcy.. nasciemniał Bartkowi i chyba.. no nie wiem na czym stanęło, teraz jest w ofercie z V15V i fajną igłą, co mnie zainteresowało, ale "prasa" zaczyna być jak Woj napisał "

Pytam bo nie chcę dywagować w ogłoszeniu, bo sam się z tym spotykam i uważam, że to nie jest fair. Oczywiście jest też PW, natomiast niektóre sprawy powinny być wyjaśniane na forum otwartym.