OK, teraz wszystko jasne

Ja bym jeszcze dorzucił do listy Goldringa – Eroica LX jest cały czas do złapania w dobrej cenie w UK. Mnie na przykład brzmienie Goldringów bardzo odpowiada (nie męczy na dłuższą metę), a Gygerowi II trudno odmówić finezji

OK, teraz wszystko jasne
To jest masa efektywna w połączeniu z oryginalnym headshellem FR-S/2, który waży 12g.
A jaka igła?
Przemyśl Denon DL-301 MK II od 2juki (licz się z cłem i vatem) ...
z tego co pamiętam ktoś tam to dokładnie mierzył i mu wyszło 8 cu dla pionowej podatnościwinylowy_luke pisze: ↑22 sie 2020, 16:22No właśnie przy 100Hz ale to ma się nijak do 10Hz dla rezonansu.
DL103R ma ok 10-11 cu@10Hz
Spoko i 13 dla poziomejblispx pisze: ↑24 sie 2020, 01:25z tego co pamiętam ktoś tam to dokładnie mierzył i mu wyszło 8 cu dla pionowej podatności
https://www.vinylengine.com/turntable_f ... ffe2b85e82
Racja- mam oba headschelle, więc mogę zamieniać.Wojtek pisze:To jest masa efektywna w połączeniu z oryginalnym headshellem FR-S/2, który waży 12g.
Z headshellem 7g (FR-S/1 ?) będziesz miał masę efektywną 11g.
Oryginał Shure Super Tracking - jak zakładałem wkładkę jeszcze do Lenco, była "prawie " NOSA jaka igła?
czekam na DenonaAT-33PTG jest spoko i nie ma "męczącej góry".
DL-301 też dobra opcja z nówek. Jeśli OM 30 pasuje to to byłby chyba lepszy wybór niż AT-33.
Jeśli to ten sam generator co w 304 to możesz doznać lekkiego wstrząsupetro74 pisze: ↑06 lut 2021, 10:39Racja- mam oba headschelle, więc mogę zamieniać.Wojtek pisze:To jest masa efektywna w połączeniu z oryginalnym headshellem FR-S/2, który waży 12g.
Z headshellem 7g (FR-S/1 ?) będziesz miał masę efektywną 11g.
Oryginał Shure Super Tracking - jak zakładałem wkładkę jeszcze do Lenco, była "prawie " NOSA jaka igła?
czekam na DenonaAT-33PTG jest spoko i nie ma "męczącej góry".
DL-301 też dobra opcja z nówek. Jeśli OM 30 pasuje to to byłby chyba lepszy wybór niż AT-33.![]()