Jaka igła lub wkładka do Duala CS 630 Q

Tematy związane z zakupem wkładek i igieł
ODPOWIEDZ
matrix_ppp

Post autor: matrix_ppp »

Witam
Po wielu godzinach spędzonych na wielu forach zdecydowałem się na zakup gramofonu Dual CS 630 Q. Wydaje mi się, że igła która się w nim znajduje jest już zużyta (mocno trzeszczy/brzęczy bliżej środka płyty). W gramofonie jest wkładka Ortofon ULM 65E i igla DN 165E. Nie ukrywam, że mój budżet jest już mocno ograniczony, za gramofon dałem 220zł, znalazłem w internecie igłę oryginalną za 210zl albo z wamatu zamiennik za 60. Orginał to już dla mnie kapeczke za drogo ale w ostateczności mogę się skusić ale zastanawiam się nad kilkoma sprawami. Czy różnica w jakości między orginałem i zamiennikiem jest tak kolosalna, że wogóle nie opłaca się brać zamiennika? I czy może jest jakaś inna możliwość to znaczy jakaś inna wkładka do 200zł. Przy okazji chciałbym sie dowiedzieć czy przepłaciłem za ten gramofon :-) Z góry dzięki za pomoc :-)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

matrix_ppp pisze:Po wielu godzinach spędzonych na wielu forach zdecydowałem się na zakup gramofonu Dual CS 630 Q.
Mam wrażenie, że nasze forum nie znalazło się wśród tych wielu for :(
matrix_ppp pisze:Wydaje mi się, że igła która się w nim znajduje jest już zużyta (mocno trzeszczy/brzęczy bliżej środka płyty).
Pewnie tak jest.
matrix_ppp pisze:Czy różnica w jakości między orginałem i zamiennikiem jest tak kolosalna, że wogóle nie opłaca się brać zamiennika?
Kolosalna to zbyt mocne słowo :)

Kup sobie całą wkładkę i przełóż igłę: http://allegro.pl/wkladka-do-gramofonu- ... 55807.html
matrix_ppp pisze:Przy okazji chciałbym sie dowiedzieć czy przepłaciłem za ten gramofon
A jakie to ma znaczenie? :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
matrix_ppp

Re: Jaka igła lub wkładka do Duala CS 630 Q

Post autor: matrix_ppp »

Mam wrażenie, że nasze forum nie znalazło się wśród tych wielu for :(
Na tym forum spędziłem najwięcej czasu, jeżeli czegoś nie doczytałem to ze względu na dużą ilość informacji.
A jakie to ma znaczenie? :)
Czysta ciekawość :-)

W każdym razie widzę że w tej wkładce jest chyba ta sama igła a jest sporo taniej. Dzieki wielkie :-)
ODPOWIEDZ