Jaki Przedwzmacniacz ???
-
Jaki Przedwzmacniacz ???
Prośba o pomoc w wyborze przedwzmacniacza .
Grammofon Pioneer PL 510A
Wkładka Nagaoka MP 110.
Wzmacniacz chwilowo Meridian 551 ,docelowo piec lampowy SET.
budżet od 600-2000 PLN (chętnie gdzieś pośrodku)
W tej chwili NAD PP-2.Porównanie miałem tylko z Rega Fono MM (ok 1200)
LAR ? Trigon Vanguard?
Grammofon Pioneer PL 510A
Wkładka Nagaoka MP 110.
Wzmacniacz chwilowo Meridian 551 ,docelowo piec lampowy SET.
budżet od 600-2000 PLN (chętnie gdzieś pośrodku)
W tej chwili NAD PP-2.Porównanie miałem tylko z Rega Fono MM (ok 1200)
LAR ? Trigon Vanguard?

- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Re: Jaki Przedwzmacniacz ???
Ludzie też w wielu miejscach chwalili CS Blue. Tutaj cos znalazłem - nie wiem czy to profil konstruktora:
https://pl-pl.facebook.com/przedwzmacniaczcsblue/
Ponoś są całkiem niezłe ale nie do końca wiem jak wygląda dystrybucja i czy je można od tak kupić ale powinny być w budżecie.
https://pl-pl.facebook.com/przedwzmacniaczcsblue/
Ponoś są całkiem niezłe ale nie do końca wiem jak wygląda dystrybucja i czy je można od tak kupić ale powinny być w budżecie.
-
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- blispx
A może ten DIY tylko w tej cenie pewnie musiałbyś się do W-wy pofatygować i go obsłuchać
http://allegro.pl/krell-ksl-kpe-mm-mc-p ... ml#thumb/4
http://allegro.pl/krell-ksl-kpe-mm-mc-p ... ml#thumb/4
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
- katar
- Gramofon: SL-1900
Ja wczoraj kupiłem pro jeta tube S i jeśli chodzi o dzwięk to dla mnie mega nawet na zwykłej wkładce duala 
Do wkładek MC masz ten sam przedwzmacniacz z końcówką DS
https://www.youtube.com/watch?v=1-lL-wQs_oo

Do wkładek MC masz ten sam przedwzmacniacz z końcówką DS
https://www.youtube.com/watch?v=1-lL-wQs_oo
-
z niewytłumaczalnych względów nie mam serca do Pro-Jecta,,mimo uznania tzw,średnio-dobrego poziomu..szukam czegoś , odrobinę wyżej ,ale też bez przesady…

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
I słusznie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- lopek3
- Gramofon: SL-5300, PS-X60
Ja też miałem ostatnio problem z wyborem przedwzmacniacza. Myślalem o LARze, Lehmanie Black Cube, ale poczytałem tu i ówdzie i mój wybór padł na Vincenta PHO-8. No i nie żałuje. Jest lepiej niż miałem poprzednio na wbudowanym pre w KD.
Najlepiej by było jakbyś mógł dokonać odsuchów porównawczych u siebie w domu, na swoim sprzęcie, bo tak to jest wróżenie z fusów. Nie wiadomo co zabrzmi najlepiej dla Ciebie.
Najlepiej by było jakbyś mógł dokonać odsuchów porównawczych u siebie w domu, na swoim sprzęcie, bo tak to jest wróżenie z fusów. Nie wiadomo co zabrzmi najlepiej dla Ciebie.
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20
My Discogs
- katar
Altec pisze:z niewytłumaczalnych względów nie mam serca do Pro-Jecta,,mimo uznania tzw,średnio-dobrego poziomu..szukam czegoś , odrobinę wyżej ,ale też bez przesady…
No cóż, dźwięk to i tak sprawa bardzo indywidualna, wyżej, niżej nie ma takiego pojęcia jak dla mnie. Jest tylko dźwięk który który nam pasuje bądź nie. Tak samo było z gramofonami, szukałem, śledziłem aukcje jakieś starocia a to zadrapany, a to uszkodzony a to jeszcze jakieś inne defekty. W końcu pojechałem do salonu, posłuchałem kilku gramofonów wybrałem rp6 z wkłądką exact i dziękuję mam problem z głowy. A teraz myśleć o jakichś stabilizacjach kwarcowych o starych ramieniach rupieciach w których trzeba łożyska wymieniać czy bawić się w inne modyfikacje - szkoda mi na to czasu wolę ten czas przeznaczyć na słuchanie

Co do Pre to wybrałem lampowy bo:
Mam więcej możliwości modyfikacji dźwięku w poszukiwaniu tego "najbardziej odpowiedniego"
Dlaczego nowe. A no dlatego że poszukiwanie super hiper najlepszych rozwiązań i tak będzie pogonią za tzw króliczkiem. ZAWSZE będzie lepszy sprzęt od naszego chyba, zawsze będą droższe kabelki od naszych i tak można bez końca. Dlatego jedyne słuszne rozwiązanie to A: Budżet B: odsłuch C: zakup
Odsłuchałem kilka pre w salonie i dla mnie moja lampeczka nocna jest najprzyjemniejsza

A teraz wydawać +1000pln, żeby usłyszeć gdzieś jakiś jeden dzwoneczek dodatkowy na płycie ? Bez sensu poproszę żonę, żeby dzwoneczkiem do drzwi zadzwoniła

- Myszor
- Gramofon: PD-300
Dla mnie gonienie króliczka to hobby.
Jak w Bhutanie wykopią prehistoryczny gramofon-matkę to pojadę do Bhutanu i go kupię żeby usłyszeć dodatkowy dzwonek na płycie.
Wszystko zależy od indywidualnego podejścia.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- katar
Myszor pisze:Dla mnie gonienie króliczka to hobby.
Jak w Bhutanie wykopią prehistoryczny gramofon-matkę to pojadę do Bhutanu i go kupię żeby usłyszeć dodatkowy dzwonek na płycie.
Wszystko zależy od indywidualnego podejścia.
Oczywiście, masz 100% racji, myślę, że to forum łączy właśnie ludzi z pasją

Ale to temat rzeka

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie trzeba wydawać kasy na Vincenta by było lepiej od pre w KD

Hipokryzja.
Czyli nie ma lepiej/gorzej. Jw.
Jak dla mnie to w żaden sposób nie tłumaczy dlaczego nowe, ale OKkatar pisze: Dlaczego nowe. A no dlatego że poszukiwanie super hiper najlepszych rozwiązań i tak będzie pogonią za tzw króliczkiem. ZAWSZE będzie lepszy sprzęt od naszego chyba, zawsze będą droższe kabelki od naszych i tak można bez końca. Dlatego jedyne słuszne rozwiązanie to A: Budżet B: odsłuch C: zakup

Z całym szacunkiem, ale nie masz bladego pojęcia o czym piszesz.
A skoro tak, to po co takie biadolenie? Chcesz coś udowodnić przed sobą czy jak?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II