Z góry powiem coś o sobie. Niestety, popłynąłem w świat audio... nie mogę nazywać się audiofilem, bo brak mi jeszcze wiedzy, jednak przypatruje się wciąż nowym sprzętom, szukam idealnego brzemienia dla siebie (wiedząc, że do końca nigdy go nie znajdę). Jednak do rzeczy.
Wspomniałem już niedawno, że w moim nowo kupionym wzmacniaczu Pioneer sa-7500 nie odpowiada mi brzmienie słuchawek (głośny szum i wydaje mi się ostra góra). Poszukuję więc wzmacniacza słuchawkowego. Ponieważ potrzebuję też karty do komputera (DAC) postanowiłem, że będzie to jeden sprzęt. Zastanawiam się teraz nad kupnem:
Aune T1 SE (ok.1050zł) - Lampowy wzmacniacz, który posłużyłby mi także jako DAC.
Ale znalazłem też inne rozwiązanie:
Taga Harmony hta-700B v.2 - wzmacniacz hybrydowy, DAC, wzmacniacz słuchawkowy w jednym (ok 1300zł)
I teraz pytanie do was. Co radzicie mi kupić. nie wiem do końca jak to działa. Muzyki słucham z komputera, z gramofonu i odtwarzacza cd.
Czy kupienie aune t1 i podłączenie pod wzmacniacz pioneer SA-7500 (jest to możliwe?) da taki sam sens jak kupienie wzmacniacza Taga?
Czy może lepiej mi kupić wzmacniacz Taga, dokupić do niego nowe kolumienki, a obecny sprzęt zachować na mocniejsze rockowe kawałki?.
Mile widziane jakieś wyjaśnienia, z których mam nadzieję troszkę się nauczę