Witam Serdecznie Wszystkich,
Chciałem spytać was o poradę i kilka wskazówek, jako iż dopiero zacznam przygodę z woskowymi nagraniami i gramofonami potrzebuję porady osób bardziej doświadczonych.
Otóż zakupiłem ostatnio gramofon Duala, (tu bym prosił o obiektywne opinie na jego temat, czy też ktoś z was ma jakieś doświadczenia z nim związane)
jest to Dual DTJ301. Otóż gramofon posiada wbudowany przedwzmacniacz, choć pewnie lichej jakości, dlatego też szukam teraz możliwości rozwoju mojego domowego systemu.
Poszukuję wzmacniacza, narazie jakiegoś niewygórowanego coby tylko podpiąć gramofon do głośników, (które de facto są strasznie słabe i będe zmieniał najpawdopodobniej na jakieś altusy, choć jeszcze robię rekonesans oraz liczę iż wesprzecie mnie abym nie umoczył już na starcie.
Narazie znalazłem taki : https://www.olx.pl/oferta/kenwood-ss-77 ... goOf5.html
Głośniki to zestaw 5.1 logitecha, (nawet nie pamiętam jaki, jak zerknę to dopiszę).
Na obecną chwilę potrzebuję jakoś podpiąć te głośniki, które aktualnie mam wpiętę pod kartę dźwiękową zewnętrzną Asus Xonar u5, pod wymieniony wyżej gramofon,
Tematy zmieszałem 2w1 żeby nie robić syfu na forum. Natomiast liczę na wasze wsparcie oraz cenne rady.
Serdecznie Pozdrawiam wszystkich,
Miłego dnia.
Preamp do Dual DTJ-301?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Pomożecie?
Cylindry woskowe to jednak nieco inny nośnik...

Po co, skoro już po zawodach?

Polecam forumową wyszukiwarkę

Ze słabszych na inne słabsze to raczej nie warto, a że już masz ciężki start to postaramy się pomóc

Zanim zaczniesz robić zakupy:
Czy próbowałeś w ogóle podłączyć swój gramofon do ww. głośniczków komputerowych? Jeśli nie - dlaczego?
Wystarczy przejściówka z 2xRCA na mini-jack.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Preamp do Dual DTJ-301?
czyli mam rozumieć że gramofon lipa ?Po co, skoro już po zawodach?Druga sprawa to kuriozalność prośby o opinie, które są obiektywne

otóż dlatego że gramofon zakupiłem wczoraj, a takowej przejściówki nie posiadam, wolałem dopytać przed zakupem ewentualnej.Czy próbowałeś w ogóle podłączyć swój gramofon do ww. głośniczków komputerowych? Jeśli nie - dlaczego?
Wystarczy przejściówka z 2xRCA na mini-jack.
Dziś po pracy jadę po przejściówkę żeby sprawdzić jak to będzie grało