Wzmacniacz Advance Acoustic X-i60
-
Witam
Chciałbym zapytać o wzmacniacz Advance Acoustic X-i60
Mianowicie chodzi mi o to zeby wreszcie zacząć słuchać płyt winylowych, upatrzyłem sobie ten modelwzmacniacza, chce go używać tylko do gramofonu, być może kiedyć podłączę do niego odtwarzacz cd, nateraz tylko gramofon.
Kolumny to chyba jakiś model Melodiki.
Generalnie słucham różnej muzyki, najwiecej rocka, metalu choć czasem też pewnie klasyka zagości.
Chciałbym usłyszeć opinie bardziej doświadczonych forumowiczów, może powinienem dobrać jakiś inny model sprzętu?
Pozdrawiam
Chciałbym zapytać o wzmacniacz Advance Acoustic X-i60
Mianowicie chodzi mi o to zeby wreszcie zacząć słuchać płyt winylowych, upatrzyłem sobie ten modelwzmacniacza, chce go używać tylko do gramofonu, być może kiedyć podłączę do niego odtwarzacz cd, nateraz tylko gramofon.
Kolumny to chyba jakiś model Melodiki.
Generalnie słucham różnej muzyki, najwiecej rocka, metalu choć czasem też pewnie klasyka zagości.
Chciałbym usłyszeć opinie bardziej doświadczonych forumowiczów, może powinienem dobrać jakiś inny model sprzętu?
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dlaczego akurat ten?Zbyszek76 pisze:upatrzyłem sobie ten modelwzmacniacza

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Wzmacniacz Advance Acoustic X-i60
Dlatego że nie jest bardzo drogi co jednak ma znaczenie, nie chce zaczynać od dużo droższych
Poza tym poczytałem trochę recenzji w necie, model ten dostał nagrode 2014 roku, dla początkującego jak ja to zawsze jakiś argument.
Poza tym poczytałem trochę recenzji w necie, model ten dostał nagrode 2014 roku, dla początkującego jak ja to zawsze jakiś argument.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jakbyś celował w używane to za te same pieniądze zdobyłbyś sprzęt wyższej klasy, ale jak chcesz mieć nówkę z wejściami cyfrowymi to nie widzę przeciwwskazań. Ponoć dobrze ten Advance Acoustic brzmi 
Ja jednak poszukałbym jakiegoś sklepu w okolicy by go posłuchać przed zakupem.

Ja jednak poszukałbym jakiegoś sklepu w okolicy by go posłuchać przed zakupem.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft
Najważniejsze aby wejście Phono zagrało na przyzwoitym poziomie. Moim zdaniem to może mieć decydujące znaczenie. Szkoda, że wspiera tylko wkładki MM. O jakości DAC nawet nie wspominam. Piszę o tym bo czas temu były znajomy z pracy zechciał taką super integrę tylko dlatego że miała niby połączenie starego z nowym. Potem okazało się że sam wzmak był ok ale i tak kupował zewnętrzny PRE i DAC. Wygodę trafił szlag a i cena zrobiła się mniej przyjemnaZbyszek76 pisze:Mianowicie chodzi mi o to zeby wreszcie zacząć słuchać płyt winylowych, upatrzyłem sobie ten modelwzmacniacza, chce go używać tylko do gramofonu, być może kiedyć podłączę do niego odtwarzacz cd, nateraz tylko gramofon.

Pewnie albo jestem przewrażliwiony albo ten cyfrowy wyświetlacz poziomu mnie poraził. Co gorsza łatwo szukać wad cudzego pomysłu ale sam nie jestem pewny co mógłbym zaproponować

- Myszor
- Gramofon: PD-300
Jeśli Twój cel to jeden kombajn do wszystkiego - to jest to dobry wybór.
Ale pamiętaj, że jak za parę stów producent upchał w jednym pudełku końcówkę, dac, pre gramofonowe i wzmacniacz słuchawkowy to jest to wszystko bardzo przeciętnej jakości.
Piszesz, że chcesz go głównie do gramofonu zatem, tak jak radzi Admin, chyba lepiej zainwestować te same pieniądze w używany wzmak z wyższej półki i osobno dokupić sobie preamp, który będziesz mógł wymieniać w zależności od widzimisię. Bardziej rozwojowe to będzie podejście i na pewno Ci koledzy z forum doradzą na które wzmaki warto zapolować.
Recenzjami w prasie się nie sugeruj i koniecznie odsłuchaj go przed zakupem ze swoim gramofonem.
Ale pamiętaj, że jak za parę stów producent upchał w jednym pudełku końcówkę, dac, pre gramofonowe i wzmacniacz słuchawkowy to jest to wszystko bardzo przeciętnej jakości.
Piszesz, że chcesz go głównie do gramofonu zatem, tak jak radzi Admin, chyba lepiej zainwestować te same pieniądze w używany wzmak z wyższej półki i osobno dokupić sobie preamp, który będziesz mógł wymieniać w zależności od widzimisię. Bardziej rozwojowe to będzie podejście i na pewno Ci koledzy z forum doradzą na które wzmaki warto zapolować.
Recenzjami w prasie się nie sugeruj i koniecznie odsłuchaj go przed zakupem ze swoim gramofonem.
-
Ok, w sumie używany sprzet też może być, ale czy mógłbym dostać jakieś konkretne propozycje?
Nie wiem czy mam tego szukać na allegro czy po komisach? A może na ebay-u?
Jak już napisałem nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, cięzko ocenić sprzęt, poza tym trochę sie obawiam kupić używany bo nie będę w stanie sam go naprawić.
Nie wiem czy mam tego szukać na allegro czy po komisach? A może na ebay-u?
Jak już napisałem nie jestem fachowcem w tej dziedzinie, cięzko ocenić sprzęt, poza tym trochę sie obawiam kupić używany bo nie będę w stanie sam go naprawić.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Konkretne propozycje do jakiej ceny?
Komis jeśli masz w okolicy, a tak to allego albo ebay (jeśli interesuje Ciebie import).

Komis jeśli masz w okolicy, a tak to allego albo ebay (jeśli interesuje Ciebie import).
A nowy naprawisz jak minie gwarancja?Zbyszek76 pisze:poza tym trochę sie obawiam kupić używany bo nie będę w stanie sam go naprawić.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft
Spokojnie. Forum ma to do siebie, że zaczyna od burzenia każdej koncepcji abyś mógł się otworzyć na wszelkie możliwe opcje. Dla jednych ważne jest patrzenie na drewnianą obudowę, świecące żarniki lamp, jakość dźwięku, gwarancja sklepowa, pilot, możliwość podłączenia kompa, bluetooth, wifi, wejście MC, wyświetlacz, wskaźniki poziomu (niepotrzebne skreślić) a dla innego zupełnie inne kwestie. Jak wiesz czego chcesz i co możesz dostać w zakładanym budżecie to masz mniejszą możliwość popełnienia błędu. Tego AA zawsze możesz kupić ale wiedz co zyskujesz a co tracisz ...
Z tego co rozumiem masz całkiem sensowne nowe kolumny. Wiemy też jaką mniej więcej kwotę przeznaczasz. Zdradź które to Melodiki albo przynajmniej rodzaj? Duże 2.5-drożne podłogówki? Masz już gramofon czy na razie celujesz w przyzwoite urządzenie które da sobie radę z dowolnym rodzajem wkładek? Jakieś preferencje co do wyglądu? Czarny? Meblościanka? Srebrny? Lampowy? Przeżyjesz brak pilota? Zerknij tu : http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12 ... 20#p111120 Sam się zastanawiałem nad opcjami podłączenia gramofonu z przyzwoitą wkładką MC. Za kwoty rzędu 500-800 zł możesz kupić stary wzmacniacz z bardzo przyzwoitym przedwzmacniaczem gramofonowym, który ślicznie popędzi praktycznie dowolne kolumny w połączeniu z niemal dowolną wkładką. Sam bym delikatnie zasugerował nieco wyższe modele Onkyo z wejściami MC. Zerknij na Allegro i OLX i sprawdź czy coś Ci pasuje optycznie. Jeśli tak to wrzuć linki do weryfikacji. Sprawdzony stary sprzęt moim zdaniem jest mniej awaryjny niż nowe, skomplikowane konstrukcje (właśnie mi jedna z takich zaczyna wariować). Pewnie, że są wady. Przede wszystkim najczęściej to konstrukcje bez pilota (ale gramofon pewnie też go nie będzie miał) i szansa na wtopienie w jakąś padlinę. Zewnętrzny DAC do plików z kompa czy CD zawsze możesz dokupić. To tak na starcie. Zobaczymy co bardziej doświadczeni forumowicze zaproponują ...
Z tego co rozumiem masz całkiem sensowne nowe kolumny. Wiemy też jaką mniej więcej kwotę przeznaczasz. Zdradź które to Melodiki albo przynajmniej rodzaj? Duże 2.5-drożne podłogówki? Masz już gramofon czy na razie celujesz w przyzwoite urządzenie które da sobie radę z dowolnym rodzajem wkładek? Jakieś preferencje co do wyglądu? Czarny? Meblościanka? Srebrny? Lampowy? Przeżyjesz brak pilota? Zerknij tu : http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=12 ... 20#p111120 Sam się zastanawiałem nad opcjami podłączenia gramofonu z przyzwoitą wkładką MC. Za kwoty rzędu 500-800 zł możesz kupić stary wzmacniacz z bardzo przyzwoitym przedwzmacniaczem gramofonowym, który ślicznie popędzi praktycznie dowolne kolumny w połączeniu z niemal dowolną wkładką. Sam bym delikatnie zasugerował nieco wyższe modele Onkyo z wejściami MC. Zerknij na Allegro i OLX i sprawdź czy coś Ci pasuje optycznie. Jeśli tak to wrzuć linki do weryfikacji. Sprawdzony stary sprzęt moim zdaniem jest mniej awaryjny niż nowe, skomplikowane konstrukcje (właśnie mi jedna z takich zaczyna wariować). Pewnie, że są wady. Przede wszystkim najczęściej to konstrukcje bez pilota (ale gramofon pewnie też go nie będzie miał) i szansa na wtopienie w jakąś padlinę. Zewnętrzny DAC do plików z kompa czy CD zawsze możesz dokupić. To tak na starcie. Zobaczymy co bardziej doświadczeni forumowicze zaproponują ...