Cześć
Zostałem szczęśliwym (choć to się jeszcze okaże) posiadaczem gramofonu SONY PS-22. Wkładka jest jak sądzę fabryczna, być może będę ją z czasem zmieniał. Jeśli chodzi o słuchane gatunki - głównie chodzi o rock i heavy metal. O dalszej drodze za przedwzmacniaczem nie wspominam - dziś jest to plastikowe kino domowe samsunga, w ciągu najbliższych miesięcy zmieni się w coś miłego dla ucha w granicach 3000zł.
Alternatywnie mam mały wzmacniacz słuchawkowy S.M.S.L. SAP-7 + słuchawki Takstar Pro 80 - pewnie da mi to na dziś lepsze doznania:)
Pytanie proste - co kupić?
Założenia:
- preamp docelowy, który zagra też ewentualnie godnie z lepszym gramofonem
- cena - powiedzmy max. 300zł? Oczywiście bardzo chętnie taniej
Z góry dziękuję za porady
Edit: chyba, że za słuszniejsze uznacie dołożenie trochę i kupienie od razu wzmacniacza z wejściem phono?
Preamp do SONY PS-22
- PLMaciej
- Gramofon: Sony PS-22
Preamp do SONY PS-22
Ostatnio zmieniony 26 sie 2015, 09:05 przez PLMaciej, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Preamp do SONY PS-22
Art DJ Pre II, a jak za drogo to Vivanco PA-115 albo Behringer PP400.

Byle nie nowe i nie kolejne kino domowe, bo będziesz dreptał w miejscu zamiast iść do przoduPLMaciej pisze:w ciągu najbliższych miesięcy zmieni się w coś miłego dla ucha w granicach 3000zł.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- PLMaciej
Preamp do SONY PS-22
No to tu mi dowaliłeś;) Dobra... napisałem pytanie na innym forum, żeby nie robić bałaganu - wrzucę też w inny sprzęt. Planowałem dokładnie nowe kino domoweWojtek pisze:Byle nie nowe i nie kolejne kino domowe, bo będziesz dreptał w miejscu zamiast iść do przodu

- PLMaciej
Preamp do SONY PS-22
A czy Art DJ Pre II to za drogo to sprawa względna - pytanie czy przy ograniczonym budżecie większą różnicę odczuję na włożeniu 100zł więcej w preamp czy w coś innego.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Preamp do SONY PS-22
To zależy co chcesz osiągnąć i ile dołożyć.PLMaciej pisze:Edit: chyba, że za słuszniejsze uznacie dołożenie trochę i kupienie od razu wzmacniacza z wejściem phono?
Wszystko zależy od tego czy faktycznie potrzebujesz kino domowe i czy warto w to inwestowaćPLMaciej pisze:Dobra... napisałem pytanie na innym forum, żeby nie robić bałaganu - wrzucę też w inny sprzęt. Planowałem dokładnie nowe kino domowe

Art DJ Pre II jest lepszy od Vivanco i Behringer, więc dorzucona stówa się opłaca. Jeśli chcesz gadać o czymś docelowym to nie rozumiem podejściaPLMaciej pisze:A czy Art DJ Pre II to za drogo to sprawa względna - pytanie czy przy ograniczonym budżecie większą różnicę odczuję na włożeniu 100zł więcej w preamp czy w coś innego.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum