Wzmacniacz do Technics SL-BD22D
-
Stałem się posiadaczem Gramofon Technics SL-BD22D i mam pytanie jaki byłby najlepszy wzmacniacz do niego???
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jakikolwiek z wejściem Phono?Jaca pisze:jaki byłby najlepszy wzmacniacz do niego???
Nie wiem za bardzo czego oczekujesz. Chcesz wiedzieć jakieś szczegóły? Chcesz coś kupić?
Pisanie raczej nie boli Jaca

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Masa
Re: Wzmacniacz do Technics SL-BD22D
Chyba nie istnieje najlepszy wzmacniacz to konkretnego gramofonu.
Na używam gramofonu Technics SLB210 i chyba nawet ma tą samą wkładkę co twój. Mam wzmacniacz Wharfadale 2050A (produkcja lata 90te, produkowany pod tą nazwą przez Quad'a) i spisuje się świetnie (choćby dlatego, że zapłaciłem za niego 200zł)
Radzę Ci poszukać czegoś co ma przyzwoity przedwzmacniacz gramofonowy a nie jakieś mistyczne wejście Phono. Jak ma być budżet to polecam Ci poszukać np. Yamahy z serii AX jakiś wyższy model (z przełączanym preampem MM/MC). Znajomy ma coś takiego, kupione za grosze a na prawdę dobrze się spisuję.
Na używam gramofonu Technics SLB210 i chyba nawet ma tą samą wkładkę co twój. Mam wzmacniacz Wharfadale 2050A (produkcja lata 90te, produkowany pod tą nazwą przez Quad'a) i spisuje się świetnie (choćby dlatego, że zapłaciłem za niego 200zł)
Radzę Ci poszukać czegoś co ma przyzwoity przedwzmacniacz gramofonowy a nie jakieś mistyczne wejście Phono. Jak ma być budżet to polecam Ci poszukać np. Yamahy z serii AX jakiś wyższy model (z przełączanym preampem MM/MC). Znajomy ma coś takiego, kupione za grosze a na prawdę dobrze się spisuję.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Spisuje się świetnie, bo dałeś za niego 200zł? Dziwna relacjaMasa pisze:i spisuje się świetnie (choćby dlatego, że zapłaciłem za niego 200zł)

Kolega Jaca nam się ulotnił, więc raczej mu nie doradzimy

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Masa
Chodzi mi o stosunek cena-jakość. Nie jest to jakiś hi-end ale przyzwoitej jakości wzmacniacz i do tego kupiony za 200zł. Za te pieniądze nie mam raczej co wybrzydzać.
No i jak by nie patrzeć to jest wyższa półka od popularnych Technicsów czy Sony które de facto stoją na rynku wtórnym drożej.
No i jak by nie patrzeć to jest wyższa półka od popularnych Technicsów czy Sony które de facto stoją na rynku wtórnym drożej.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak uważaszMasa pisze:No i jak by nie patrzeć to jest wyższa półka od popularnych Technicsów czy Sony które de facto stoją na rynku wtórnym drożej.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum