Pre gramofonowe do 2.5k PLN
-
Pre gramofonowe do 2.5k PLN
Cześć Panowie,
jako, że idą święta, pomyślałem nad zakupem prezentu pod choinkę. Doradźcie proszę pre gramofonowe, nowe lub używane w kwocie do max. 2500zł.Wymagania... obsługa wkładek MM i MC, możliwość zmiany ustawień/konfiguracji wkładki.
Na znanym portalu ogłoszeniowym na O jest do sprzedania MF M1 ViNL. Czy to dobra droga?
Dzięki!
jako, że idą święta, pomyślałem nad zakupem prezentu pod choinkę. Doradźcie proszę pre gramofonowe, nowe lub używane w kwocie do max. 2500zł.Wymagania... obsługa wkładek MM i MC, możliwość zmiany ustawień/konfiguracji wkładki.
Na znanym portalu ogłoszeniowym na O jest do sprzedania MF M1 ViNL. Czy to dobra droga?
Dzięki!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Pre gramofonowe do 2.5k PLN
MacabRIAA chyba po tyle chodzi?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
- domibobi
- Gramofon: Sony PS X65
A ja mam jeszcze inna propozycje, trochę niezgodną z Twoją konfiguracją ale prowadzącą do podobnych rezultatów.
Poproś/ przekonaj
Jacka (@Jaculek) żebyś mógł się stać właścicielem PreamP'a-D. Do tego jakiś zgrabny uniwersalny SUT. Jak obecnie tak to sobie zorganiozowałem. Budżetowo naprawiona Sony XL-55 (aluminium z eliptykiem) gra w tej konfiguracji bardzo elegancko. Obcowanie z MC mam na poziomie "beginer" ale wydaje mi się, że takie zestawienie też może dać dużo radości.
Poproś/ przekonaj

analog: SonyPSX65 / PreampDyskretniok / OnkyoA8850 / PylonAudioPearl27
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
cyfra: Tidal / Wiim Ultra
Kilka szpargałów do sprzedania: viewtopic.php?f=59&t=21195
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Kwestię SUT'olizacji Jaculek też obecnie załatwia od ręki, no może w parę chwil, bo jest już HeadamP pracujący jako integralna część PreamP pod boxem zasilającym zestawu. Zestaw w komplecie wydaje się być bardzo interesujący, alternatywnie eliminując SUT jako taki z zestawu. Już mam posłuchane/oglądane i wnet kolejne przesłuchania, się dzieje.
(stosowny wątek na forum w dziale wzm. i pwzm).
(stosowny wątek na forum w dziale wzm. i pwzm).
- dale
Bądźmy precyzyjni
Kolega pyta o jeden klocek do MM/MC z regulacją nastawień, dostępny w obrocie.

-
- dale
Ja mam nudę mini, jestem bardzo zadowolony, jeśli byś dorwał Macabrię, jest bardziej chwalona - nie słuchałem, nie wiem. Nie wiem też ile teraz kosztuje Waxwing viewtopic.php?f=36&t=21192&hilit=waxwing - bardzo uniwersalne rozwiązanie do MM i MC, jeśli dopuszczasz cyfrę do analogu. Słuchałem, gra dla mnie dobrze, wygodny w obsłudze, gdyby nie konwersja cyfrowa, rozważał bym dla siebie. Widziałem też używanego Pro-jecta Tube Box DS2 - tez nie słuchałem go, kumpel sobie chwali.
Zależy czy potrzebujesz czegoś do częstych zmian nastawień, czy masz np. dwa gramofony lub dwa ramiona?
Zależy czy potrzebujesz czegoś do częstych zmian nastawień, czy masz np. dwa gramofony lub dwa ramiona?
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Z komercyjnych ostatnio duże przeceny są na ifi iphono 3
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Jaculek
- Gramofon: Dual 704, 721
Z przykrością informuję, że nie mam w tej chwili na stanie płytek i budowa PreamPa w terminie do Świąt nie wchodzi w grę.
No jest, w związku z czym obsługa MC jest zapewniona.
Analog: Dual 704&721+DenonDL301/ShureV15III/Dual M20E/OrtofonMC-20>HeadamP >PreamP Dyskretniok DIY> DH-101>DH-220>Monitor Audio RX6/Beyerdynamic DT 880
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10
Cyfra: Arcam FMJ CD17 - DIY Mod & Yamaha WXAD-10