Witam
Chciałbym prosić o Waszą radę, budżet max 1400zł, chcę kupić amplituner z bluetooth, ponieważ czasami dzieci chcą sobie puścić jakąś piosenkę z youtube'a. Oprócz tego ma być podłączony gramofon. Myślę nad Pioneerem albo Yamahą, bo są dostępne w tym budżecie. Dzięki z góry
Nie lepiej kupić odbiornik bt i podpiąć go pod wejście wzmacniacza?
Masz rację, w sumie to tylko dodatkowe urządzenie i dodatkowe kable. Sporo urządzeń BT ma też wbudowane wzmacniacz/wzmacniacz słuchawkowy, co też ma wpływ na dźwięk.
W sumie można postawić ...
Ale w tym budżecie można mieć również taki wzmacniacz hybrydowy: https://pl.aliexpress.com/item/1005004795899480.html
Dźwiękiem, rozłoży wskazane modele pionka i yamahy - z tego budżetu, dodatkowo wbudowany czytnik kart odtwarza bez problemu formaty bezstratne.
Masz? Używałeś? Czy jak zwykle opierasz się na internecie?
Bo ja wskazany model znam, słyszałem jak gra - inaczej bym nie pisał.
No ale twój ma ekran, dzięki któremu obsługa staje się prosta... kij że o rozmiarze znaczka pocztowego, kij że zwykle używamy telefonu, więc i tak te informacje mamy pod ręką, no i oczywiście pomijamy radośnie zasilacz jaki to-to ma, a który przy odrobinie pecha nie tylko będzie słychać w dacu, to jeszcze nam wejdzie w tor... bo zwykle mamy w okolicy podpięty główny wzmacniacz.
Masz? Używałeś? Czy jak zwykle opierasz się na internecie?
miałem używałem, krótko, ciężko znaleźć blutacza co nie tnie pasma ( nie jestem fanem)
staram się omijać sprzęt z wentylatorami ot i taka fanaberia , połowa tego co polecany przez ciebie, dolicz sobie Vat i ... opłacalność spada no chyba że weźmiemy z tym ślub do grobowej deski.
Jak poszukasz, znajdziesz na promocji za 2/3 tej ceny, bywają też w tej cenie w Polsce. Wentylator jest niesłyszalny. No i gra sporo lepiej od współczesnych pionków czy yamah w tej cenie, zwłaszcza że mają gorsze BT.
No to temat do zamknięcia, udało mi się kupić Onkyo TX-NR727 z wbudowanym bluetooth, chociaż był to przypadek bo ogłoszenie pojawiło się niedaleko mojego miejsca zamieszkania
Ale jesteś świadomy że jest to sprzęt który pojawił się około 9 lat temu? A wtedy był bluetooth 4.0. Nie wiem czy nie wyciąłeś sobie właśnie najlepszych kodeków, sprowadzając odtwarzanie przez BT do poziomu mp3.
To raczej multimedialna zabawka z rozbudowanym na owe czasy procesorem dźwięku, ale grać będzie.