Dylemat dotyczy 2 konkretnych modeli 6000A vs 8300A podobnych ale Jadnak różnych diametralnie przez co mam mieszane myśli i knucia co lepiej.
Cenowo oba w tej samej cenie po upustach (3000 zł nowe z czego 8300 ma wadę w postaci krzywo zamocowanego wyświetlacza fabrycznie).
Problem pojawia się podczas opcji korzystania z nich - chcą przesyłać strumieniowo muzykę z telefonu/sieci oraz mieć 1 sprzęt a 2 strefy słuchania na 2 parach kolumn (jedne w sypialni , drugie w salonie).
Model 6000A spełnia 1 warunek ale 2 już nie bo ma tylko swa kanały
Model 8300A spełnia 2 warunek bo ma 4 kanały ale nie spełnia 1 warunku łączności bezprzewodowej z telefonami itp. a mam przystawkę BT z aptx której nie podłączę bo ma tylko cyfrowe wyjścia a ten wzmacniacz mam tylko same analogowe

Przy której opcji będzie łatwiej spełnić oba wymagania i jakie to mogą być koszta dokupienia dodatkowych elementów umożliwiające spełnienie tych 2 warunków ?
Dodam tylko że zakup innego wzmacniacza raczej nie wchodzi w grę bo wczoraj spędziliśmy 2 godziny słuchając innych takich jak TX8270 / R-N602 / NAD C356 / Cambrige CXA60 i jednak nalepiej barwnie wypadł audiolab