Cześć. Dzisiaj po długim kombinowaniu kupiłem gramofon Hitachi HT 21 z wkładką Audio Technika AT95. Jestem bardzo podekscytowany, ale jest też kilka kwestii które chciałbym ogarnąć:
Posiadam od 10 lat amplituner Pioneera VSX 709rds bez przedwzmacniacza, a nie mam już za bardzo możliwości na kupno wzmacniacza (nie w tej chwili przynajmniej). Z tego powodu szukam jakiegoś taniego rozwiązania i jak zwykle sprowadza się to do zakupu używanych tanich elementów na allegro. Na obecną chwilę są to modele Besllar, który jest bardzo tani albo droższy Vivanco PA115 (który z resztą jest często wspominany negatywnie bądź pozytywnie na tym forum).
Czy są dostępne inne modele w które warto zainwestować? Czy kupić najtańszy jaki jest i zbierać na porządny wzmacniacz?
Preamp ~80zł dla nowicjusza.
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Re: Preamp ~80zł dla nowicjusza.
Raczej w tym budżecie to tylko vivanco. Kolejnym szebelkiem będzie Art-dj pre i ten już ponoć o wiele lepszy - dużo o tym na forum...
-
No właśnie z tego co wyczytałem często vivanco porównują z behringer pp400, który wcale nie jest taki tani.klin pisze:Raczej w tym budżecie to tylko vivanco. Kolejnym szebelkiem będzie Art-dj pre i ten już ponoć o wiele lepszy - dużo o tym na forum...
Co do art dj pre to patząc na jego cenę myślę że chyba lepiej już by było kupić wzmaniacz...
- klin
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Vivanco dorzuciłem kiedyś gratis do swojej aukcji bo wstydziłem się sprzedawać.
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Postanowiłem że kupie behringera pp400 w okazyjnej cenie, z tego co wyczytałem na forum jest z nim najmniej problemów.
- klin