Odpowiadając na pytanie chyba nie słuchałem żadnej Yamahy
Być może musisz się przekonać. Ale jak szukasz/lubisz tzw. "mięso" w dolnych rejestrach to raczej nie u Yamahy. Za to góra i średnica na duży plus nawet w tak niskim dość modelu jak A-550 którego miałem. Jak by tak Yamaha miała jakiegoś wzmaka z mocnym dołem plus to co robi na górze to by mogło być coś dla mnie. Ale ja mam trochę dziwnie preferencje, tak sobie ostatnio uświadomiłem.
Ja wiem... Ciężko stwierdzić. Zawsze można coś zmajstrowac. Jak Ci się podoba to bierz. Zaczynałem od takiego wzmaka i z perspektywy czasu całkiem dobrze go wspominam (do tego stopnia że trochę żałuję że sprzedałem). Pieniądz nieduży także jak coś to raczej odsprzedaż bez straty. Choć żeby być absolutnie szczerym to w tym budżecie można czasem trafić i wyższe modele z serii (relatywnie nie tak dawno widziałem na allegro najwyższy model z tej serii na 790)
Na Twoim miejscu nie wykluczał bym luxmana. To amplituner z dobrych czasów może fajnie zagrać. Sam rozważałem się czy nie kupić ale na razie mam komplet z którego jestem zadowolony jeśli chodzi o wzmacniacze (choć nie powiem zdarza mi się myśleć czy nie dokupić jeszcze jakiegoś na zapas no ale taka choroba:p
Luxman L230/Rotel RA820Bx3/Wega P120SH/Pickering V15/Stanton 680/Shure m75/Dual CD 1065/HK 27
Philips LFD 3428/Somic V2/AKG 240 Studio/Beyerdynamic DT 770/990 Pro
W okolicach Wawy jest amplituner Rotel RX-402, mam, używam i mogę polecić za takie pieniądze... ( mały czarny diabeł)
kwota w ogłoszeniu większa ale w opcji do negocjacji można cos potargować, od osoby prywatnej (nie handlarza) co nie będzie czekać na księcia, tylko pewnie chce załatwić sprawę... mym zdaniem za 250 można go wyjąć -
i coś trzeszczy po podłączeniu - pewnie brak anteny ale do sprawdzenia
Witam, jako ze jestem w trakcie szukania pierwszego gramofonu (wątek gramofon do 500 pln), potrzebuje także czegoś do napedzenia tego. Nie znam sie a sam mam tylko onkyo ampli tx-sr 504e do kina domowego. Moze ktos poleci co kupic w tej cenie? Najlepiej w okolicach wawy? Moze ktos sam sie pozbywa?
Z góry dziekuje.