Wzmacniacz / Amplituner za ~300zł

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
kalafior1111
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: kalafior1111 »

Dzięki wam zdecydowałem się na zakup kolumn Heco Phon23 60/100W 4-8ohm,miały służyć podłączone pod komputer i mini wieżę Aiwa,okazało się że tym sprzętem nie da się wykorzystać potencjału tych głośników,dlatego zdecydowałem się dokupić jakiś wzmacniacz,nie piszę posta z bomby,trochę poczytałem forum i mam takie typy a w sumie dylemat które?a może jakieś sugestie:
http://allegro.pl/onkyo-a-8620-markowy- ... 11228.html
http://allegro.pl/onkyo-integra-a-8015- ... 31318.html
http://allegro.pl/denon-pma-300v-swietn ... 58515.html
Byłbym ogromnie wdzięczny za dobre słowo :D
Aktualnie: JVC QL-A7, dyskretniok vs Jaculek,Denon AU-320,Ortofon Rondo Bronz,Dynavector 30C,Marantz CD-17 K.I.Signature,2xLuxman M-02,C-O2,Luxman R1500,Pioneer SX-650,Luxkit A3550,Rotel RA-1412,Sonab OA116, Tannoy Arden HPD385/8
misienka2008

Post autor: misienka2008 »

Integra A 8015 ma wbudowane dodatkowe chlodzenie? :( Dosc podejrzane.

Najlepszy wybor to Integra A 8620 gdyby nie ta idiotyczna naklejka. Druga z boku. Jak ja to lubie... :evil:

Denon trzeci.
kalafior1111
Gramofon: JVC QL-A7

Re: Wzmacniacz / Amplituner za ~300zł

Post autor: kalafior1111 »

Wielkie dzięki misienka.
Tak zrobiłem,ze względu że staram się handlarzy omijać kupiłem z pierwszej ręki właśnie tego ONKYO A-8620:
http://allegro.pl/wzmacniacz-stereo-onk ... 61386.html
Jak doleci i podłączę dam znać jak pomyka.
Jeszcze raz wielkie dzięki ;)
Aktualnie: JVC QL-A7, dyskretniok vs Jaculek,Denon AU-320,Ortofon Rondo Bronz,Dynavector 30C,Marantz CD-17 K.I.Signature,2xLuxman M-02,C-O2,Luxman R1500,Pioneer SX-650,Luxkit A3550,Rotel RA-1412,Sonab OA116, Tannoy Arden HPD385/8
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

kielek pisze:Bose robi kapitalne car audio.
I tylko tyle, jeśli chodzi o "kapitalność" :)
kielek pisze:Nie jestem pewien na 100% czy Sansui w latach 80 tych weszło w mariaż z Bose( pamięć rzecz zawodna :) )
Bose był importerem Sansui.
kielek pisze:Wiem,że Bose robiło też bardzo dobre kolumny.
Spotkasz więcej anty-fanów niż fanów ich topowych modeli. W USA produkty Bose to coś jak Tonsil u nas ;)
kielek pisze:Faktem jest,że Sansui z lat 80 tych były dużo słabsze pod niemal każdym względem od swoich poprzedników z wcześniejszych dekad.
Przesada, aczkolwiek należy dodać że ze względu na pogarszającą się sytuację ekonomiczno-gospodarczą, Sansui od lat '80tych zaczęło oferować także klocki "dla Kowalskiego"/niskiej półki, kiedy wcześniej mogli sobie pozwolić na siedzenie głównie w mid-end i hi-end. Oszczędzanie na produkcji dotknęło wtedy wszystkich.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
kielek

Post autor: kielek »

Wojtek pisze: I tylko tyle, jeśli chodzi o "kapitalność"
A miałeś do czynienia tzn. słuchałeś gdzieś? czy tylko teoria? Jak będziesz w odwiedzinach na Pomorzu zapraszam na odsłuch do mojego kumpla w jego Madzi :-)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

kielek pisze:A miałeś do czynienia tzn. słuchałeś gdzieś?
Kolumny Bose? Tak, nowsze i starsze. Car audio Bose? Też.
kielek pisze:czy tylko teoria?
Za kogo Ty mnie właściwie masz? :)
Pisząc o kapitalności miałem na myśli to, że na car audio jakość Bose się kończy. Nie twierdzę, że dają ciała na tym polu. Za to ciężko mi polecać ich kolumny.
kielek pisze:Jak będziesz w odwiedzinach na Pomorzu zapraszam na odsłuch do mojego kumpla w jego Madzi :-)
W sensie że trzyma podłogówki w aucie? :morda: Myślałem że rozmawiamy o sprzęcie domowym :)
Bo jeśli mam jechać do Trójmiasta po to by wsiadać do Mazdy kumpla to spasuję, bo równie dobrze mogę pójść do garażu i wsiąść do własnej :morda:

Nie ma co już bardziej off-topować IMHO ;) O Bose i Mazdach to sobie możemy na PW pogadać :morda:
Wsparcie finansowe forum
kielek

Post autor: kielek »

Jeśli masz 6 to powinieneś wiedzieć co siedzi w drzwiach :-) Skodę już sprzedałeś?
Kolumn Bose nie słyszałem i miałem na myśli car audio.
Co do Sansui to nie wiem czy wszystkich dostał kryzys ekonomiczny,ale ich na pewno bo chyba zniknęli z mapy audio( a szkoda bo zacne kiedyś wzmacniacze robili)
Renata

Post autor: Renata »

misienka2008 pisze:
Renata pisze: Znajomy z zachodniej polski może mi odstąpić mi Technicsa SU V505 lub Yamache CA-610. Kupił je z 12-15 lat temu na giełdzie we Wrocławiu, ktoś mu to wtedy sprawdzał/naprawiał. Nie użytkuje tego sprzętu prawie od samego początku i sam nie jest znawcą. Czy warto od niego kupić któryś z amplitunerów i za jaką cenę?
Renata
Podaj budzet jaki chcesz przeznaczyc i ile Twoj znajomy chce za ten sprzet. Nie piszesz rowniez jakie masz kolumny. Przejrzyj dzial: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=43&t=3421
Dzięki Misienka,

Co do budżetu to 1000-1500 PLN razem z kolumnami. Znajomy nie określił się jeszcze z cenami. Mnie łatwiej jest pewnie coś kupić w Krakowie..

Renata
misienka2008

Te sprzety Twojego znajomego to sa wzmacniacze ( Amplifier ). Do tego aby sluchac radia musisz dokupic tuner. Ograniczenie sie tylko do Krakowa utrudni poszukiwania i mocno zawezi oferte. Pomysl nad tym. Poza tym jesli kable gramofonu nie maja koncowek to mozna je dokupic ale trzeba je dolutowac. Masz kogos kto to zrobi?

Hej, Krakusy ! Moze ktos podpowie gdzie jest jakis godny uwagi komis?
Awatar użytkownika
pan_winyl
Gramofon: Elac Miracord 750MII

Post autor: pan_winyl »

misienka2008, już się tematem zajmuję, obiecałem pomóc wcześniej w tym tygodniu i przerzucam jeszcze oferty. Coś znajdziemy dobrego. W komisie już byłem. Polecam na kalwaryjskiej nie zedrą z człowieka.
Wojtek, a coś konkretniej o tych kolumnach mi napiszesz, bo nijak nigdzie jakiejś rzetelnej opinii nie widzę. Niby niektórzy się rozpływają, inni mówią że kicha a te całe bajery z kolumnami o dziwnych kształtach to pic na wode a nie brzmi to w ogóle.
Zastanawiam się ciągle bo widzę że już można w normalnych cenach kupić to w kraju.

Ciągle też marzą mi się B&O Red line :) ale utrafić je w dobrym stanie w dobrych pieniądzach to rzecz rzadka :(
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C

Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066

Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Renata

Post autor: Renata »

Hej Misienka,

Dzięki za pomoc:-) Mam już to wsparcie krakowskie:-) Na spokojnie coś znajdziemy:-) Pozdrawiam i życzę udanego weekendu! Renata
Awatar użytkownika
loamesoile
Kontakt:

Jaki wzmacniasz do Technicsa SL-Q3?

Post autor: loamesoile »

Cześć ^^
Do tej pory używałem wieży Sony i przedwzmacniacza, ale pojawiła się potrzeba rozdzielenia wieży i gramofonu na dwa różne miejsca (w perspektywie mam zakup drugiego gramofonu, ale jeszcze nie teraz), w związku z czymś muszę czymś tę wieżę zastąpić, a tak się fatalnie składa, że nadal, pomimo upływu lat, nie mam absolutnie pojęcia o sprzęcie, więc postanowiłem zwrócić się z zapytaniem do Was :)
Poszukuję czegoś rozsądnego do, nie wiem, jakichś 300 złotych.
misienka2008

Trudno znalezc cos sensownego za te kwote. Jest kilka ciekawych sprzetow Na Alle... Kup teraz w Twoim budzecie ale bez kolumn.

Poza tym pytanie czy potrzebujesz magnetofonu i CD - playera. Pozostaja licytacje. Znajdz jakies i daj linki.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

misienka, kolega loamesoile chyba nie bez powodu pyta o sam wzmacniacz, a nie o całą resztę :morda:
Wsparcie finansowe forum
misienka2008

W ktorym miejscu pisze o wzmacniaczu? Szuka czegos zeby zastapic wieze i podal cene. Wieze sa rozne: zintegrowane i osobne klocki

wiec pytam o to co ma zawierac. Z reszta przyzwoity wzmacniacz z kolumnami w tej kwocie tez chyba nie do zdobycia. Chyba ze zadowoli sie plastikiem.
ODPOWIEDZ