Wzmacniacz / Amplituner za ~300zł

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
Darowsky

Re: Wzmacniacz / Amplituner za ~300zł

Post autor: Darowsky »

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

A można wybrać wrota numer 3, czyli ani jedno ani drugie?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Darowsky

Niestety tylko w wypadku znalezienia jakiegoś innego modelu, a oprócz tych dwóch nie mam pomysłu. Zależy mi po prostu na tym, aby w końcu móc zacząć używać kupionego niedawno gramofonu. ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Alternatywa:

Yamaha AX-500
http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-ax- ... 22299.html

Pioneer A-66X (wiem wiem, nieciekawie wygląda ten egzemplarz)
http://allegro.pl/pioneer-a-66x-600w-ja ... 33101.html
Wsparcie finansowe forum
Darowsky

Dziękuję bardzo za pomoc Wojtku, zdecydowałem się na Yamahe. :)
zibijz

Denon gt-750 i co dalej?

Post autor: zibijz »

Witam. Na poczatku chcialbym sie z Wszystkimi przywitac. Poniewaz jestem nowy na tym forum, wiec licze na wyrozumialosc, oraz konstruktywna pomoc dotyczaca doboru sprzetu. Otoz stalem sie ostatnio posiadaczem gramofonu marki Denon gt-750. Zostal on sprowadzony z Niemiec, a mi udalo sie go odkupic za 100 zl na pchlim targu (prowadzonym przez znajomego, znajomego ktory sprowadza takiec rozne cudenka z zachodu) po uprzednim dostaniu cynku. Gramofon w bardzo dobrym stanie, wszystko dziala, musze tylko wymienic kable sygnalowe i wkladke. Mysle ze za te cene mi sie oplacilo, mimo ze nie ma w necie za duzo na jego temat. To co udalo mi sie znalezc swiadczy ze nie jest to jakis model z najnizszej polki, ale juz cos konkretnego- chyba ze myslicie inaczej. Ale przejdzmy do rzeczy.
Pisze tutaj poniewaz targaja mna rozterki dotyczace kupna przedwzmacniacza badz wzmacniacza. Otoz mam do wydania ok 300 zl. Jedyne na co mnie stac to przedwzmacniacz Pro-Ject Phono Box MM. Zastanawiam sie wiec czy nie lepiej kupic uzywanego wzmacniacza lub amplitunera z sekcja phono, ktora bylaby lepsza od prezentowanego nowego przedwzmacniacza w wyzej wymienionej kwocie. Zastanawialem sie nad Denonem Pma 495, lub Yamaha AX-500 (jesli sie zmieszcze z cena w licytacji), badz ampli np. Technics SA-GX180. Oczywiscie nie zamykam sie tylko na moje propozycje i licze na Wasze. Na zestawie mam zamiar sluchac rocku (wkladke ktora wybralem po przeczytaniu roznych tematow i opinii to AT-95E)
Mialoby to wspolpracowac z kolumnami podlogowymi (ktore rowniez zamierzam kupic) Taga tav-606f v3, ktore wybralem po przeczytaniu pozytywnych opini na ich temat (chyba ze rowniez zaproponujecie lepsze do 800zl, moga byc uzywane).
Dodam rowniez ze teraz jestem posiadaczem amplitunera Technics sa-dx750 z plastikowymi kolumnami podstawkowymi Sony. Pokoj 16m2.
Dlatego pytamWas Szanowni forumowicze co wybrac I jak to wszystko poskladac, zeby gralo milo ladnie i przyjemnie. Mam nadzieje ze za bardzo nie zagmatwalem tematu. Pozdrawiam i Dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Winters

Denon gt-750 i co dalej?

Post autor: Winters »

Cześć.
zibijz pisze:Zastanawiam sie wiec czy nie lepiej kupic uzywanego wzmacniacza lub amplitunera z sekcja phono, ktora bylaby lepsza od prezentowanego nowego przedwzmacniacza w wyzej wymienionej kwocie.
Lepiej, dużo lepiej.
zibijz pisze:badz ampli np. Technics SA-GX180
Kupa.
zibijz pisze:Taga tav-606f v3
Kupa.

Jak się nie boisz konieczności lekkiego serwisu to bierz ten amplituner:
http://allegro.pl/amplituner-harman-kar ... 89861.html
DIOMEDES KATO
zibijz

Re: Denon gt-750 i co dalej?

Wiem ze powinno sie patrzec przede wszystkim na funkcjonalnosc i dzialanie, ale niestety estetyka tez wchodzi w gre. Potrzebuje czegos co sie bedzie komponowalo z ww gramiakiem, a ten amplituner na moje oko nie bardzo sie z nim komponuje.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Denon gt-750 i co dalej?

zibijz pisze:Zostal on sprowadzony z Niemiec, a mi udalo sie go odkupic za 100 zl na pchlim targu
To słuszna cena za ten gramofon jak na niemiecki rynek.
zibijz pisze:Mysle ze za te cene mi sie oplacilo, mimo ze nie ma w necie za duzo na jego temat. To co udalo mi sie znalezc swiadczy ze nie jest to jakis model z najnizszej polki, ale juz cos konkretnego- chyba ze myslicie inaczej.
Pisałem już wielokrotnie o tym gramofonie na łamach forum. Przypuszczam, że jak dotąd nie trafiłeś na te informacje :)
zibijz pisze:Mialoby to wspolpracowac z kolumnami podlogowymi (ktore rowniez zamierzam kupic) Taga tav-606f v3, ktore wybralem po przeczytaniu pozytywnych opini na ich temat (chyba ze rowniez zaproponujecie lepsze do 800zl, moga byc uzywane).
Chcesz kupić używany wzmacniacz za 3 stówy i jakieś nowe Tagi za 8 stów? Czemu tak?

Yamaha AX-500 może być.
Wsparcie finansowe forum
zibijz

Chcesz kupić używany wzmacniacz za 3 stówy i jakieś nowe Tagi za 8 stów? Czemu tak?
Wojtek, wiec co proponujesz? Jak pisalem wyzej kolumny moga tez byc uzywane do tej ceny,byleby to stworzylo sensowna calosc.
Przeszukalem Twoje posty z Denonami w tytule i za duzo nie znalazlem informacji o moim modelu. Moze przyblizysz jesli mozna, gdzie moge znalezc te informacje.
Awatar użytkownika
Rajfal

Post autor: Rajfal »

Cześć.
http://allegro.pl/rodzynek-amplituner-i ... 78422.html
Całkiem przyjemny amplituner. Porządnie zbudowany. Jeżeli chodzi o dźwięk to porównywałem go jedynie z Technicsem SU-7700 i w górnej części pasma wypadł lepiej ;).
zibijz

Tylko szkoda ze srebrny. Wolalbym zeby sprzet byl klasyczny czarny, jak reszta moich sprzetow. Chociaz moze bylbym w stanie sie przestawic..., no ale co z kolumnami do tego wzmaka?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

zibijz pisze:Wojtek, wiec co proponujesz? Jak pisalem wyzej kolumny moga tez byc uzywane do tej ceny,byleby to stworzylo sensowna calosc.
W tym wątku nie zaproponuję Tobie kolumn. Proponuję jednak nieco skonsolidować budżet i np. dać sobie 5 stów za używany wzmacniacz (większy wybór lepszego sprzętu), a resztę zostawić na używane kolumny.

Nad kolumnami będziemy się zastanawiali jak już coś będziesz miał, a nie zanim w ogóle zalicytujesz, bo skończy się to na stracie czasu jeśli licytacji nie wygrasz ;)

Tutaj znalazłem jakąś swoją wzmiankę o GT-750: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11 ... 750#p32742
Przypomniało mi się że coś więcej pisałem ludziom prywatnie, kiedy pytali mnie o ten model, ale już nie mogę dojść do tych treści (może skasowałem, robiąc miejsce w skrzynce).

W skrócie, to ma nazwę Denon (bo logo się nie zgadza), ale to nie jest produkt słynnego Denona, stąd ta cała heca i windowanie cen na allegro ;)
To nie jest szajs ani żadna krajalnica, ale też żadna rewelacja. Czyli akurat za stówkę dobry zakup.
zibijz pisze:Tylko szkoda ze srebrny. Wolalbym zeby sprzet byl klasyczny czarny
To właśnie srebro jest "klasyczne", ale w sumie to zależy od wieku i marki sprzętu (różne szkoły).
zibijz pisze:jak reszta moich sprzetow
Czyli mimo wszystko planujesz zostawić sobie amplituner Technicsa?
Wsparcie finansowe forum
zibijz

Wojtek pisze: Czyli mimo wszystko planujesz zostawić sobie amplituner Technicsa?
Nie o to chodzi. Jezeli bedzie mozliwosc kupna dobrego amplitunera w cenie nawet do 500 stow jak zaproponowales to zrezygnowalbym z tego Technicsa. Tylko zastanawiam sie jak to sie bedzie komponowalo z tym gramiakiem ktory ma czarna obudowe i tylko panel z przelacznikami srebrny.

W sumie to robi sie coraz ciekawiej bo jesli faktycznie mialoby sie zwiekszyc pole manewru to jestem wstanie dac te 500 zl. Boje sie tylko zeby mi wystarczyło na kolumienki podłogowe. Jestem juz nawet w stanie dac za wszystko 1200 zl. Byle tylko to dobrze zagralo (i wygladalo rowniez).

Wojtek a co myslisz o tym ampli ITT HiFi 8033. Jesli warto to blbym w stanie nawet zalicytowac, tylko nie wiem do jakiej kwoty, zeby nie przeplacic.
Kupno go bedzie wymagalo ode mnie troszke przeorganizowania komody ze sprzetami, na co moja zona (z ktora chcac nie chcac musze uzgadniac walory estetyczne), patrzy z przymrozonym okiem. ;)
Ostatnio zmieniony 06 lut 2014, 20:41 przez zibijz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Jak już się faktycznie zdecydujesz to napisz proszę tutaj, dla porządku: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=47&t=999
zibijz pisze:Boje sie tylko zeby mi wystarczyło na kolumienki podłogowe. Jestem juz nawet w stanie dac za wszystko 1200 zl. Byle tylko to dobrze zagralo (i wygladalo rowniez).
Spokojnie, coś się znajdzie i dobierze.
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ