Bardzo dobry wzmacniacz,ale...chyba niekoniecznie do Twojej muzy.pezz pisze:A co myślicie o tym:
http://allegro.pl/marantz-pm-80-i6494101784.html
Marantze z tego okresu były dość solidnie zbudowane tylko ,że weź pod uwagę wiek tegoż klocka i niech Ci np. padnie potencjometr a ma prawo, to jest to w tym wypadku część praktycznie nieosiągalna(jest tam z tego co wyczytałem jakiś Alps,a z własnego doświadczenia wiem,że jak mi zaczął szwankować specyficzny Alps w 15 letnim Nadzie to był już nie do kupienia),oczywiście tak być nie musi,ale miej na uwadze,że sprzęt nie jest nowy,często podszykowany przez handlarzy by pracował jakiś czas a później d...a.Oczywiście nie odżegnuję Cię od zakupu starszych wzmacniaczy,tylko staram się zwrócić uwagę wielu nowicjuszy że w większości nie są to sprzęty po przeglądzie, a tylko wystawione do szybkiego zarobku i o ile taki kolega jak" chudy" z naszego forum poradzi sobie z wieloma niedomaganiami,to już ktoś inny nie zawsze a serwisy RTV dość dobrze się cenią a i nie zawsze też radzą sobie z naprawą,bo co jakiś czas można o takich przypadkach na forum poczytać.
Dlaczego napisałem ,że nie do Twojej muzy? ano sprawują się świetnie te wzmacniacze w jazzie,małych składach muzycznych,przy muzie bardziej wokalnej,ogólnie grają nieco ocieplonym dźwiękiem,ale brak im nieco dynamiki, tzw.pazura i szybkości.Takie przeciwstawienie Yamahy

Swego czasu miałem troszkę do czynienia z tym i niższymi modelami Marantza i ogólnie niby wszystko ok.(stereofonia,scena itp),ale jak dla mnie brzmieniowo nieco kluchowate i mało energetyczne,kwestia co kto lubi...