Co do niskich modeli Denona mogę się Wojtek z Tobą zgodzić,ale co do tych wyższych już nie .Miałem okazję słuchać nieraz właśnie tego 1080R oraz kilka modeli z serii 15xx i uważam,że do rocka jak znalazł

Grają z niezłym wykopem i przestrzenią,ale wpływa na to wiele składowych:kolumny,akustyka pomieszczenia,źródło itd. Wiadomym jest,że każdy ma jakieś preferowane przez siebie brzmienie i na tej podstawie często dokonuje oceny. Nigdy jakoś nie może przekonać mnie brzmienie Onkyo i nie rozumiem polecania wielu wzmacniaczy tej firmy do rocka,dla mnie gra zbyt '' słodko'' bez odpowiedniej werwy jak na ten rodzaj muzyki,ale jak zwykle podkreślam każda opinia namaszczona jest subiektywnymi odczuciami.
Zauważyłem też,że bardzo rzadko polecasz też Rotela a firma ta ma naprawdę wiele udanych,niedrogich i bardzo solidnie wykonanych modeli z lat 90 tych,podobnie rzecz ma się z brytyjskimi klockami typu Arcam,Audiolab,MF itd. i tu co do jakości wykonania,designu można się przyczepić to do samego brzmienia już nie bardzo.
Sprzedaję pre z końcówką Kenwooda,gdyż zakupiłem Audiolaba 8000a i muszę Ci powiedzieć,że to świetny wzmacniacz z pre gramofonowym ,jakiego jeszcze nie słyszałem w żadnym zintegrowanym wzmacniaczu klasy budżetowej.
Życzę Ci Wojtku więcej elastyczności w polecaniu wzmacniaczy