Witam
Obiło mi się o uszy/oczy że początek przygody ze składaniem zestawu z gramofonem wypadałoby zacząć od wzmacniacza (wzmacniacz potem kolumny a potem gramofon+przedwzmacniacz)
Dlatego też zawitałem do tego wątku.
ale nie za bardzo wiem jak się zabrać za zakupy, najprawdopodobniej nie jestem w stanie ogarnąć podstawowych pojęć jeśli chodzi o moc takowego sprzętu i kolumn. No i na sprzęcie muzycznym też się nie znam dlatego zawitałem na to forum i proszę Panów i Panie o pomoc
Wielkość pokoju 18m2 (2,6mx7m)
Gusta: Rock, Muzyka filmowa
Trochę dokładniej w moim wątku powitalnym:
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=8&p=83301#p83253
Oczywiście nie mam nic przeciwko sprzętom używanym bo wie że przedział cenowy nie jest powalający ;p (ok 2100zł za zestaw po 700zł za część + zapas na kable itp)
ale zwracam uwagę też na stan wizualny sprzętów (drobne ryski są znośne ale sprzęt który został wyrzucony z pociągu do rzeki nie jest mile widziany)
Jeśli się znajdzie coś sensownego w normalnej cenie to kupię (nie jestem raczej szukaczem okazji) ale też byłoby miło jakoś dużo nie przepłacać.
Wstępnie na oku (z allegro):
Yamaha AX-700 za jakieś 600zł
Yamaha AX-870 za jakieś 750zł
NAD 3020 za 699zł (series 20 ładnie się prezentuje ładny zgrabny)
NAD 306 za 575zł
no ale nie wiem ;p
P.S. szkoda że nie ma jakiś wzmacniaczy lampowych w tym przedziale cenowym ;/ (mialem okazje posluchac jakies poltora roku temu Feliksa

)
Koncepcja się chyba zmieni i zainwestuje w amplituner gdyż moją dziewczyną mamy lekko odmienne gusta więc od czasu do czasu będziemy korzystać z radyjka