Podpiąłem w końcu Onkyo 8450 i okazało się że jednak amplituner który miał być taki "muzyczny" wcale taki nie jest. Okazało się że wszystkie kolumny które podpisałem pod ten wzmacniacz grają lepiej. Dodatkowo wzmacniacz ma przedwzmacniacz gramofonowy który poprawia odsłuch.
Na ten moment jest tak:
Gramofon podpięty bezpośrednio pod wzmacniacz
Fronty pod wzmacniacz a sygnał z ampli idzie na nie przez preout.
Sorround Ostały na amolitunerze. Nadal nie grają nawet w połowie jak na wzmacniaczu ale po ściągnięciu frontów z amplitunera chyba sorroundy grają lepiej ale może to być złudzenie:think:
Centralny wypisałem zupełnie bo bez niego wydaje mi się że całość gra lepiej a w dodatku nie mam go gdzie teraz postawic
Subwoofer póki co zostaje ale nie wiem czy go nie wywalę z systemu docelowo.
Generalnie jest sporo lepiej teraz. Chociaż to nadal nie ideał, świetnie byłoby podłączyć głośniki tylne pod osobny wzmacniacz ale już nie mam miejsca na półce
W dalszym ciągu zastanawiam się nad zmianą tego Onkyo na inny model z gorszymi końcówkami skoro i tak będzie wzmocnienie na frontach ale za to z wygodniejszym menu i obsługa tidala żeby poszczac dzwiek w FLAC zamiast mp3. A gdyby był niższy to może wcisnął bym jeszcze wzmacniacz do głośników tylnych
W dalszym ciągu kołacze się pomysł wymiany frontów chociaż już mniej
Trochę się rozpędziłem, żona stwierdziła żebym robił do chce i jej nie zawracał dupy