No tak cena powala, bo lampa kosztować musi, przynajmniej tak mówi obecny marketing, poza tym jak wcześniej pisałem uważam oba CA, a zwłaszcza droższy grają lepiej czytaj ładniej wkomponują się w system niż przedwzmacniacze PJ. Łatwo moje pisanie zweryfikować, to nowe urządzenia można pożyczyć czego niestety w większości forumowicze jakoś niechcą praktykować.
Porzyczalem tego PJ do mojej wkładki. Dlatego pisze, ze z AT mi sie zupełnie nie podobało i wtedy zdecydowałem sie wlasnie na CA 540p, a docelowo na NAD PP2 ktory mi bardzo odpowiada. Teraz tez szukam jakiegos preampu, ale troche w wyższej kwocie i pomału dojrzewam do wydatku na NUDĘ, ale najpierw chciałbym jej posłuchać w domu, bo na razie znam ja tylko z opowieści
JacK pisze:podpowiem... salony audio, w większych miastach nawet po kilka
salon audio jest ale z gościem ciężko się rozmawia.jak byłem u niego to nigdy nie zaproponował ani nawet nie pokazał żadnego preampa. nie wiem czy jakiś miał.
Najwyższy czas zmienić dilera... zarabiają na nas, więc łaski bez.W Bielsku, Krakowie czy na śląsku jest kilka sklepów gdzie taka praktyka jest powszechna. Na fotce moje ostatnie odsłuchy, tym razem w siedzibie firmy Vinylgoldmine ze specjalnie dla mnie skonfigurowanym systemem audio, bo zachciało mi się posłuchać różnic pomiędzy ramieniem 12 a 9 cali. W domu byłoby to trudno zorganizować, ale posłuchanie wypożyczonego preampa to nie wyzwanie.
W wielkim skrócie... zbieram 7 tysia na porządne 12 cali, jednak chwilowo kiepsko mi idzie. Wymiana mojego RB300 na inne nawet lepsze 9 cali to półśrodek, jak brak kasy to lepiej zainwestować w lepszą wkładkę.
JacK
Jelco 750L/LB + wkładka MCLO - tam wg mnie powinineś zmierzać. Nie tak znowu dużo musiałbyś dołożyć do tej RB300 po jej sprzedaży.
Za tą kwotę masz obie rzeczy i jeszcze zostaje ... na coś jeszcze ...