Jak nie podają jak podają jak podają. Do 701/501/301 service manual jest dostepny i to taki że do staruszków takich nie widziałem. Jak bym już się miał czymś martwić cto tymi wszystkimi scalakami odpowiedzialnymi za sterowanie.
Diatone ds77 hr pomoc w dobraniu wzmacniacza
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Diatone ds77 hr pomoc w dobraniu wzmacniacza
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Dokładnie, bo za ileś lat pierdyknie taki scalak i może być po balu.
Mój kolega miał tak z kinem domowym, zdechł scalak i koszty przekraczały wartość używki, więc stwierdził, że woli nowe jak niepewną używkę.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, Wiim Pro Plus, Onkyo 7030C-(Cyfra)] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- Zaurid
- Gramofon: Victor QL A95
I właśnie tego się obawiam że za parę lat będzie kicha jak coś walnie i się nie da naprawić 
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE ULTRA 500, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Generalnie jak w starociach padnie tranzystor który nie jest dostępny to też może być ciężko, choć generalnie tu za zwyczaj daje się to czymś innym zastąpić.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
A diatonkami się nie martwisz? Tam też jak wysokotonowy pierdyknie to mogą być problemy.
Więcej wiary w sprzęt, zresztą nic wieczne nie jest.
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-(Analog)]
-
Jacek 1972t
Mam ten wzmacniacz od jak dobrze pamiętam 2017 roku zakupiony nowy.
Gra z Magnatami Shadow 209.
Zastanawiam się nad zmianą glośników i myślę o jakichś monitorach, po głowie chodzą mi Dynaudio emit 20 ale na razie standy tworzę.
Do magnatów nic nie mam, ale szukam zmiany, czegoś innego/nowego w brzmieniu.
Poleciłem ten wzmacniacz niedawno szwagrowi, bo się wahał między 501, a właśnie 701.
Kupił 701 używany, czarny chyba za 2000 zł na OLX.
Jak z nim rozmawiałem, to sobie bardzo chwalił, używa go wyłącznie do streamingu z Wiim-em, ale modelu nie pamiętam.
Jedyne co mi się przytrafiło, to zwarcie na przewodach głośnikowych i wzmacniacz odmówił posłuszeństwa, pamiętam, że migała dioda pod przełącznikiem zasilania i tyle-cisza.
Chciałem sprzęt wysłać do serwisu w Warszawie, ale zastanowiło mnie to, że koniecznie chcą razem ze wzmacniaczem pilot.
Zacząłem czytać w internecie i okazało się, że zwarcie wywołało elektroniczną blokadę, którą można wyłączyć za pomocą odpowiedniej kombinacji przycisków na pilocie i panelu wzmacniacza.
Ogólnie uważam, że to fajny wzmacniacz - czy w tej cenie można lepiej, może i tak kwestia gustu.
Gra z Magnatami Shadow 209.
Zastanawiam się nad zmianą glośników i myślę o jakichś monitorach, po głowie chodzą mi Dynaudio emit 20 ale na razie standy tworzę.
Do magnatów nic nie mam, ale szukam zmiany, czegoś innego/nowego w brzmieniu.
Poleciłem ten wzmacniacz niedawno szwagrowi, bo się wahał między 501, a właśnie 701.
Kupił 701 używany, czarny chyba za 2000 zł na OLX.
Jak z nim rozmawiałem, to sobie bardzo chwalił, używa go wyłącznie do streamingu z Wiim-em, ale modelu nie pamiętam.
Jedyne co mi się przytrafiło, to zwarcie na przewodach głośnikowych i wzmacniacz odmówił posłuszeństwa, pamiętam, że migała dioda pod przełącznikiem zasilania i tyle-cisza.
Chciałem sprzęt wysłać do serwisu w Warszawie, ale zastanowiło mnie to, że koniecznie chcą razem ze wzmacniaczem pilot.
Zacząłem czytać w internecie i okazało się, że zwarcie wywołało elektroniczną blokadę, którą można wyłączyć za pomocą odpowiedniej kombinacji przycisków na pilocie i panelu wzmacniacza.
Ogólnie uważam, że to fajny wzmacniacz - czy w tej cenie można lepiej, może i tak kwestia gustu.
- Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 
- Zaurid
Na szczęście są dostępne w japan, jeszcze
Victor QL-A95>iFi Audio iPhono 3->AT-33PTG II->JVC Victor MC100IIEB, SHURE ULTRA 500, SHURE V15 type lll, SHURE V15 type IV, Victor X1 II,JVC Z1EB....
- Zaurid
Aluzja do białoruskich balonów