The best of wintydżytsu amplifikejszyn
- ROCHO
- Gramofon: SONY PS-X60
Re: The best of wintydżytsu amplifikejszyn
Zachciało mi się kurwa nowych kolumn i wzmacniacza. Dzień w dzień to samo. Szukaie, czytanie. Już kot sobie odpuścił, że coś jednak będzie.
-
Lebena musisz posłuchać, te jego małe waty wcale nie są małe, w standardzie jest z lampami EL34 i Metallica daje radę, co prawda na KT66 jest lekko lepiej. Fajne w nim jest to, że można swobodnie żonglowac lampami i np 6L6GC są świetne do lżejszych brzmień, a jak coś ma być na ostro towrzucam KT66 i jazda.
Jedyny problem to głośne, ale takie na prawdę głośne słuchanie, takie z bólem uszu, tu gdzie dobry tranzystor daje jeszcze radę, Leben dostanie zadyszki i zaczyna się gubić.
Marek
Jedyny problem to głośne, ale takie na prawdę głośne słuchanie, takie z bólem uszu, tu gdzie dobry tranzystor daje jeszcze radę, Leben dostanie zadyszki i zaczyna się gubić.
Marek
- ROCHO
Miałem okazję kiedyś posłuchać Lebena CS-300 — niższy model. Na odsłuchu poleciała Metallica, Ozzy Osbourne, a ja wyprosiłem jeszcze trochę Integrity, Minor Threat i Black Flag. Muza leciała z laptopa, więc źródło raczej przeciętne.Marek.s pisze: ↑wczoraj, 13:52Lebena musisz posłuchać, te jego małe waty wcale nie są małe, w standardzie jest z lampami EL34 i Metallica daje radę, co prawda na KT66 jest lekko lepiej. Fajne w nim jest to, że można swobodnie żonglowac lampami i np 6L6GC są świetne do lżejszych brzmień, a jak coś ma być na ostro towrzucam KT66 i jazda.
Marek
Jak to grało?
Nie było jakiegoś potężnego walnięcia, „kopa” w klatę, tego efektu „kurwa, ale to brzmi!”. Ale za to… wszystko było świetnie poukładane. Zero syczenia przy uderzeniu w blachy, nic nie kuło w uszy. Nagrania Minor Threat, które same w sobie nie należą do najlepiej zrealizowanych, Leben ładnie „ułożył” i nie zrobił z tego chaosu. Wrażenia ogólnie pozytywne
Mieszkam w bloku, więc i tak MEGA
Leben CS-600X mocno kusi — zarówno wyglądem, jak i pewnie dźwiękiem. Tylko ta cena… nawet używany potrafi przyprawić o zawrót głowy. Pytanie brzmi: czy warto wchodzić w takie koszty?
Może czas samemu odpowiedzieć sobie na podstawowe pytanie: czego ja właściwie chcę? Bo wcześniej miałem wzmacniacz, słuchałem, ale było „tak sobie” — i jakoś to leciało. Teraz mam możliwość wyboru i zaczynają się schody.
Był już na liście LUXMAN L-58A, ROTEL RA-1412, teraz doszedł Musical Fidelity M6si (wygląd, powiedzmy sobie szczerze, kiepski), ale może… to właśnie on byłby najlepszym wyborem?
To jest trochę tak, że Leben urzeka wyglądem, klimatem i pewnie muzykalnością( czemu w opisach testujących wszyscy słuchają jazzu
Jak napisał Myszor to nie akwarium z rybkami by się na to gapić.
Ja się jednak gapię. Kot też.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Szukanie audiofilskiego sprzętu do słuchania metalu...
Good luck!
Good luck!
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- ROCHO
Jeszcze nikt takiego nie wymyślił, bo jaki biznes z tego? Żaden.
Ale wiadomo, że że każdy ma też swoje osobiste potrzeby i stara się je zaspokoić, budując urządzenia, które do pewnego stopnia są neutralne, ale ich brzmienie zawiera w sobie również elementy celowo wpływające na charakter dźwięku i to one decydują o tym, że utwory z ulubionej płyty zabrzmią na nich szczególnie dobrze.
W skrócie, ma to grać a nie plumkać.
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Wszak wiadomo, że metal i muzyka klasyczna (symfonika np.) są najtrudniejszymi do reprodukcji gatunkami muzycznymi dla sprzętu audio. Ale metal i klasyka mają wiele cech wspólnych, więc szukaj sprzętu audiofilskiego do klasyki - z metalem sobie też poradzi!
No i ja jeszcze raz polecam monobloki/końcówkę mocy w nowoczesnej klasie D! Masz tam sporą moc świetną dynamikę oraz zniekształcenia na poziomie nieosiągalnym dla lamp i większości klas A, AB...
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 IV-MR/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50 / Fosi V3 Mono / Polk Audio Reserve R700 / Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
- Ukaniu
- Kontakt:
Nie jest tak z tą D różowowinylowy_luke pisze: ↑dzisiaj, 10:52No i ja jeszcze raz polecam monobloki/końcówkę mocy w nowoczesnej klasie D! Masz tam sporą moc świetną dynamikę oraz zniekształcenia na poziomie nieosiągalnym dla lamp i większości klas A, AB...

Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Pełna zgoda!Ukaniu pisze: ↑55 min temuNie jest tak z tą D różowo , uzyskanie niskich THD wymaga solidnej obróbki cyfrowej i nie jest dane z dobrodziejstwem klasy. Filtr wyjściowy wprowadza swoje problemy z cewką i jej nieliniowościami, rezystancją. Stosuje się sporo gimnastyki by THD było na niskim poziomie, wpływ obciążenia był minimalny itd. Korekcje wprzód, pętle sprzężenia z za końcówki z za filtru. Nie to, że D jest zła bo może być naprawdę bardzo dobra ale to jest kwestia talentu konstruktorów i ich algorytmów przetwarzania danych, topologii sprzężeń itd. itp.
Ale na szczęście mamy chociażby ASR gdzie te wszystkie technikalia są dość dobrze weryfikowane. Obecnie jest w czym wybierać jeżeli chodzi o dopracowane konstrukcje w klasie D - choćby i podlinkowany przeze mnie boXem

Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 IV-MR/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
HusaRIAA v2