Pre gramofonowe do 2.5k PLN

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Pre gramofonowe do 2.5k PLN

Post autor: darkman »

Jeśli gotowiec i od ręki, to sprawdzona i dość fajna Iskra w tej samej cenie co ten chłam elektroniczny IWI. Zero kłopotów z nastawami do MM, bo ma tylko jedną opcję, natomiast przyszłościowo fQrvę ustawień do MC. Testy, opinie, "złote myśli" twórcy dostępne na forum (ciężko przez nie przebrnąc i tekst najlepiej spalić przed przeczytaniem :lol: .. ale sprzęt barodzo przyjazny i po prostu dobry. W 3dupy za drogi obecnie i przewartościowany ale w stosunku do tego iwi to sztos.

BTW, a kto powiedział, że u Jaculka się sz_czeka? Zamawiasz w piątek, oglądasz sobie lachony na Rolland Garrosie lub kosisz trawę z piwem w dłoni i w poniedziałek zapierdalasz do paczkomatu, bo Jacek czuwa, a sprzęt jest na prawdę zacny w tym stała opieka serwisowa. Opinie na forum, test, warianty, uwagi użytkowników, pełny serwis i opieka konstruktora. Zero problemów. Chcesz nastawy pod konkretną wkładkę czy "cóś"? Dzwonisz do Jacka i bez zadawania głupich pytań na forum masz odpowiedź od ręki. Coś pominą :roll: :happy-partydance: łem?
Awatar użytkownika
kolimator

Post autor: kolimator »

Po co wydawać tyle pieniędzy na zewnętrzny pre-amp skoro posiadasz wzmacniacz z epoki z wbudowanym przedwzmacniaczem? Najpierw skup się na wkładce. Zewnętrzny przedwzmacniacz to jest zabawa dla zaawansowanych. Ja siedzę w gramofoniarstwie od lat '80 i jak do tej pory nie czuję potrzeby zakupu zewnętrznego przedwzmacniacza.
no to w takim razie przyjedz do mnie , jak mi słuchowo udowodnisz swoje je twierdzenie o niepotrzebie zakupu zewnetrznego wzmaka phono to daje Ci swoj sprzet stereo gratis . mam u siebie wszystkie niemal wzmaki z tzw ''wierchuszki'' hi-fi , z firm pioneer sony es kenwoood yamaha onkyo denon - ŻADEN WBUUDOWANY preamp phono nie zagrał tak dobrze jak produkty od Missego , Jaculka i Wydry .
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Post autor: Obywatel »

kolimator, zapewne tak ale ja nie mam dzisiejszego, audiofilskiego podejścia do winyli. Tzn. ma być porządnie ale niekoniecznie Himalaje.

Nie neguję tego, że ktoś ma do słuchania winyli audiofilskie podejście, ale powinien to być świadomy wybór poparty jakimś rozeznaniem w temacie.

Rozpoczynanie przygody z gramofonem od tak wysokiej półki, to tak jakby po zdaniu prawa jazdy od razu wsiąść do Lamborghini. Ludzie naczytają się w internecie nie wiadomo czego i z automatu zakładają, że płyt gramofonowych można słuchać tylko za grube tysiące złotych. A tymczasem 90% ludzi ma zmysł słuchu na takim poziomie, że nie odróżni brzmienia wkładki za 100 zł od takiej za 10.000 zł.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
nostrim

Post autor: nostrim »

Kolumny mam Tanoy m2.
Darkmanie ,co to jest IWI ?
Awatar użytkownika
Jozi
Gramofon: Sony PS-X60

Post autor: Jozi »

nostrim pisze:
01 cze 2025, 19:34
Kolumny mam Tanoy m2.
Darkmanie ,co to jest IWI ?
Chyba o to Darkowi chodziłó.
https://www.q21.pl/manufacturer/ifi-aud ... label.html
[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
ODPOWIEDZ