Dziękuję za informację sporo mi dała do myślenia , czyli jeśli już coś kupować to nie od handlarza tylko osoby która sprzęt używa na co dzień.Rekiniasty pisze: ↑17 sty 2021, 10:06Sprawa jest raczej złożona, bo co to znaczy "przegląd" ! przeważnie sprowadza się to do psiknięcia preparatem styków przełączników i potencjometrów, no chyba że ewidentnie widać że wylał jakiś kondensator to pojedyńcza wymiana, a przy tak satrym sprzęcie powinno się pomierzyć wszystkie kondensatory i wymienić na nowe, ale nowe nie będą grały jak stare oryginalne, no i błędne koło sie zaczyna.
Musisz mieć na uwadze że 99% sprzętu sprzedawanego przez firmy czy też "handlarzy" to nie są żadne okazje, i nie mówię tu o cenach.
One przeważnie tylko "wyglądają", technicznie nie mają wiele wspólnego z oryginalnym stanem gdzie głównym problemem są kondensatory, styki przełączników i przekaźników oraz, co najgorsze, tzw zimne luty na płytkach.
Po zakupie takiego 40-50 letniego sprzętu, szczególnie od handlarza gdzie głównie stał przez ileś lat, istnieje duże prawdopodobieństwo że jak zaczniesz go używać to się wygrzeje i zaczną się problemy.
No ale jak to mówią "de czojs is jors"![]()
Pioneer SA 9500 MK2
-
Re: Pioneer SA 9500 MK2
-
- Gramofon: PL-70 L II
tak byłoby najlepiej, niestety to może wymagać czasu i cierpliwości, na dodatek to ograniczenie szerokości to tak jakbyś powiedział "mam opony 14 cali to se od nich samochód dobiorę"Dziękuję za informację sporo mi dała do myślenia , czyli jeśli już coś kupować to nie od handlarza tylko osoby która sprzęt używa na co dzień.

Jeszcze nie popadłeś na naszego trola forumowego Gramofonik (jest o nim wątek) ale on wprost mówi że handluje elektro śmiećmi które za zachodzie były wystawione/wyrzucone a Polak się cieszy że kupił zaje... sprzęt, niestety taka jest brutalna prawda u większości handlarzy.
Jeżeli nie masz zacięcia audio/elektro to ja osobiście odradzam zakup tak starego sprzętu, oczywiście to nie znaczy że nie trafi się coś porządnego, ale coraz trudniej niestety.
Micro Benz Glider SM, Dynavector 20x2L, Denon 103R, EAR834P, Accuphase E-480 + AD 50, JM Lab Mini Utopia
-
Fajnie , że trafiłem tutaj na forum zweryfikowałem już swoje plany teraz potrzebowałbym informacji z racji ograniczenia skupię się na pionieer dlatego , że w większości przypadków szerokością pasują do mojej szafy.
Zakładając , że poszedłbym w kierunku A 400 recenzje jeśli wierzyć co piszą ma raczej dobre , ale jak jest faktycznie ? Czy jest kłopotliwy w naprawie przeglądzie ?
Są jeszcze modele A-656 , A-757 , A-8190 czy są one lepsze od A-400 ? Mam nadzieję , że nie macie nic przeciwko , że jestem taki upierdliwy.
Czy są obecnie nowe modele wzmacniaczy które są warte tego , żeby je kupić w rozsądnych pieniądzach oczywiście?
Zakładając , że poszedłbym w kierunku A 400 recenzje jeśli wierzyć co piszą ma raczej dobre , ale jak jest faktycznie ? Czy jest kłopotliwy w naprawie przeglądzie ?
Są jeszcze modele A-656 , A-757 , A-8190 czy są one lepsze od A-400 ? Mam nadzieję , że nie macie nic przeciwko , że jestem taki upierdliwy.
Czy są obecnie nowe modele wzmacniaczy które są warte tego , żeby je kupić w rozsądnych pieniądzach oczywiście?
-
Panowie decyzja zapadła kupiłem Pioneer A 757 MK2 teraz potrzebuję kolumn które dadzą radę co polecacie. Chciałbym kupić coś nowego w przyzwoitej cenie 

- kukiz 30
Pytaj w odpowiednim dziale, w jakim budżecie?
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
- Peliks
- Gramofon: Składak
No ok ale chciałeś wydać 2,5 k a tu to raczej około 1 k . Co to jest (dla Ciebie) przyzwoita cena ?
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
-