Jaki wzmacniacz do gramofonu? (Kenwood KA-9150)

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
Justshem

Re: Jaki wzmacniacz do gramofonu? (Kenwood KA-9150)

Post autor: Justshem »

Chciałbym jednak vintage :) czy według was jakiś wzmacniacz w przedziale cenowym do 2000zl konkuruje ze wspomnianym kenwoodem?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Pewnie jakiś się znajdzie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Justshem

Super, a konkretnie mogę prosić?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Konkretnie to przejrzyj allegro co Ci się podoba wizualnie w tym zakresie cenowym i postaramy się coś wybrać :)
Wsparcie finansowe forum
Justshem

Konkretnie to podoba mi się ten ka8150 ze względu Na kolor, jednak nie chciałem zachować się jak kobieta kupujaca samochód ;) cieszę się że ten temat sprzed 6 lat dał mi punkt zaczepienia i że, gdy mówimy o vintage, to dane nie ulegają przedawnieniu.

Udało mi się zbić cenę z 1999 na 1600 i zdecydowałem się go kupić. Bardziej podobał mi się chyba ten sansui AU 505, dlatego że jest czarny jak gramofon i drewniana obudowa zachodzi na metal z każdej strony. Uważam że wizualnie to piękny sprzęt, szkoda tylko że nie jest kenwoodem ;)

Teraz pora na wybór kolumn i tutaj podobnie jak wszędzie indziej odnośnie sprzętu audio nie mam pojęcia.

Wybrałem gramofon pro-ject essential II dlatego że pojawiał się w rankingach. Pewnie sponsorowane, ale nie znając się, nie miałem wyjścia. Gość w sklepie audio przedstawił mi jakieś 2 propozycje w moim zakresie cenowym, jednak mi zależało na zewnętrznym, widocznym mechanizmie paskowym bardziej niż na automatycznym ramieniu ;) mam nadzieję że sam gramofon to nie jest zły wybór?!

Budżet jaki mam na kolumny to max 2000. Chciałbym usłyszeć wasze propozycje i opinie na temat tonsil. Wiem że mają super sprzęt, jednak czy to określenie nie dotyczy tylko górnej półki cenowej?

Słucham głównie rock and rolla i bluesa. Mniej rocka i jazzu.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Justshem pisze: jednak mi zależało na zewnętrznym, widocznym mechanizmie paskowym bardziej niż na automatycznym ramieniu ;)
Dlaczego? Jest różnica funkcjonalna w tym czy masz pasek napędowy na widoku czy nie? :D
Justshem pisze: mam nadzieję że sam gramofon to nie jest zły wybór?!
Ujmę tak: nie jest to rzecz którą polecamy na forum, ale da się gorzej wydać pieniądze :)
Justshem pisze: Chciałbym usłyszeć wasze propozycje i opinie na temat tonsil. Wiem że mają super sprzęt, jednak czy to określenie nie dotyczy tylko górnej półki cenowej?
Daj Pan spokój.

Od gadek nt. kolumn jest inny dział.
Wsparcie finansowe forum
kielek

Post autor: kielek »

Trochę się dziwię Twoim wyborom a mianowicie kupiłeś nie tani,ale przyzwoity wzmacniacz vintage z naciskiem że ma to być vintage a do tego deskę z gumką do odtwarzania płyt,która uchodzi wśród winylowców za powiedzmy delikatnie bardzo przeciętną konstrukcję a teraz jeszcze uważasz Tonsile za wybitne kolumny... Na spokojnie z tym budżetem można było złożyć naprawdę fajny tor analogowy.
Justshem

Kontynuacja moich zmagań ze składaniem kompletu tutaj
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=45&t=8922
ODPOWIEDZ