Sansui G-4700 - fajny ale czy warto

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
oops2k

Post autor: oops2k »

Dzien dobry wszystkim

No to wpadliscie ... skoro pomogliscie (dziekuje raz jeszcze) w zakupie gramofonu to teraz zaczynam meczyc Was o wzmacniacz :D
Oczywiscie tym razem sie nie spieszy i sprawa pewnie bedzie bardziej skomplikowana. A wiec - czy Sansui G-4700 to bedzie dobry wybor w takiej cenie?
http://allegro.pl/sansui-g-4700-swietne ... 27795.html
ewentualnie licytacja ...
http://www.ebay.de/itm/Sansui-G-3000-Hi ... SwG-1W0wut

Nie ukrywam, ze po lekturze forum kompletnie zmienilem podejscie i Sansui zaczely mi sie bardzo podobac ale niestety nie wyglad gra. :)
Co do kolumn to na razie nie mam zadnych i tez bede musial cos zakupic. Kolumny zakupie na samym koncu bo musze zrobic male przemeblowanie i nie wiem czy zmieszcza sie jakies wieksze czy bede musial zadowolic sie czyms cienkim ale wyzszym. Ale to temat na osobna dyskusje.
Chyba, ze to wzmacniacz trzeba bedzie dobrac do kolumn, a nie odwrotnie?
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Cena za G 4700 trochę wysoka. Ja kupiłem ten model za 1250 po bardzo rzetelnym serwisie i profesjonalnym strojeniu. Co do samego wzmacniacza to gra całkiem nieźle. Wkurzający jest sposób włączania selectorem kolumn. Nigdy nie wiem w którą stronę pokręcić :D Radio jak chyba każde z tego okresu trzeba lekko dostroić po włączeniu. Potem juz trzyma. Jeśli CI się nie spieszy, to być może za jakiś czas mój egzemplarz będzie do sprzedania, bo mam na oku SONY STR 7055A. Nie wiem jeszcze który sobie zostawię.
oops2k

Hej,
A to "nie spieszy" to jest kwestia tygodni czy miesiecy? :D
Awatar użytkownika
chudy_b

Tygodni. Raczej 3-4, niż 10-15.
oops2k

No to jak dla mnie idealnie.
Zatem poszukiwania wstrzymuje na 4-5 tygodni.

A jesli mozna przy okazji - jakie kolumny do niego bylyby OK?
Awatar użytkownika
chudy_b

U mnie podpięte są Monitor Audio BX2, ale pewnie można znaleźć lepsze i tańsze. Mogę zaoferować Arcusy TM 85 po renowacji. Też byłyby dostępne za 3-4 tygodnie. Niestety nie wiem jak grają z tym wzmacniaczem, bo ich nie podpinałem.
ODPOWIEDZ