Wymiana sprzętu

Tematy związane z zakupem wszelkich przedwzmacniaczy i wzmacniaczy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
chudy_b

Wymiana sprzętu

Post autor: chudy_b »

Rozważ jeszcze Cambridge Audio. Za 500GBP powinieneś kupić wzmacniacz lub ampli stereo tej firmy. U mnie wzmacniacz (co prawda KD) tej firmy grał całkiem nieźle z kolumnami Monitor Audio.
Awatar użytkownika
Riczi
Gramofon: Fisher-MT6320

Wymiana sprzętu

Post autor: Riczi »

Witam
Mam pytanie w związku z ewentualną wymianą sprzętu.Czy moje kolumny Canton GLE-50 mogę podpiąć pod ampli Marantz 1515 lub Technics SA-520K i jak mają się oba wymienione do Kenwooda KA-660 który obecnie posiadam,chodzi tez o jakość wejścia do gramofonu.
Pozdrawiam Ryszard.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Wymiana sprzętu

Post autor: Wojtek »

Możesz. Będzie inaczej, ale czy lepiej czy gorzej to już musi stwierdzić Twoje ucho :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Wymiana sprzętu

Post autor: Obywatel »

Riczi, Kenwood KA-660 - akurat użytkuję ten wzmacniacz to moim zdaniem dość rozsądny wzmacniacz. Dobry przedwzmacniacz, ładna góra i średnica - dobre wydanie płyty w połączeniu z dobrą wkładką potrafi zabrzmieć wręcz urzekająco. Ale jako że nie można mieć wszystkiego, to niestety temu wzmacniaczowi zdecydowanie brakuje dołu. Bez korekcji (source direct) jest straszna bieda.

Reasumując, jeśli szukasz mocniejszego dołu, to zmień wzmacniacz, ale jeśli chodzi o górę i średnicę - czystość, detaliczność i ciepłe brzmienie, to w wielu przypadkach możesz nie odczuć różnicy na plus. Ja problem braku basu rozwiązałem dołożeniem subwoofera.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
ODPOWIEDZ