Witam wszystkich użytkowników forum.
Zakładam ten temat, bo chciałabym Was prosić o radę, wiem że pewnie sporo było podobnych tematów i że mnie pewnie wyśmiejecie ale zaryzykuję

. Otóż chciałabym zakupić gramofon, jednak nie chcę kupować od razu drogiego sprzętu, głośników i innych rzeczy, bo przyznam szczerze, że póki co posiadam tylko jedną płytę, dopiero być może planuję kupić więcej. Gramofon miałby mi służyć do posłuchania muzyki od czasu do czasu, jako że w większości słucham z płyt CD i na chwilę obecną nie posiadam płyt winylowych. A teraz do rzeczy, zauważyłam ze Lidlu ma być w sprzedaży gramofon, dość ciekawy design, tylko nie bardzo orientuję się jak z kwestiami technicznymi. Gramofon ma mieć dodatkowo wbudowane głośniki co również jest na plus, bo jak wspomniałam z braku płyt, nie chciałabym kupować aż tylu dodatkowych rzeczy, ale... no właśnie, zakładam, że jakość dźwięku pewnie nie będzie zadowalająca. I teraz pytanie, czy zakup takiego gramofonu miałby w ogóle jakikolwiek sens? Czy dźwięk z tych głośników będzie porównywalny do dźwięku muzyki z telefonu czy laptopa (oczywiście nieakceptowalny dla mnie) czy może będzie dość dobry? Przyznam, że nigdy nie słuchałam muzyki z płyt winylowych, więc porównania nie mam. Jedynie jakie porównanie mogę zastosować to takie, że do odtwarzania płyt CD używałam sprzętu za 300-500 zł i jakość dźwięku była dla mnie zadowalająca (co pewnie dla większości z Was byłoby nie do zaakceptowania

). Wiem, że również możecie proponować używany gramofon, ale proszę jednak tylko o ocenę zlinkowanego gramofonu, bo jeśli chodzi o sprzęt elektroniczny to "muszę" mieć nowy i nieużywany (taka fanaberia

).
Tutaj link do gramofonu:
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action ... l&id=80449#
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi