Brachson pisze:bardzo konstuktywnie! ale to widze taka przypadklosc administratorow na polskich forach....
Czyżbym powiedział za mało?

Odniosłem się chyba do wszystkiego...
Brachson pisze:W podanych artykule (bardz oobszernym zreszta i rzetelnym)
To się zgadza. Tak szczegółowej recenzji tego gramofonu jeszcze nie widziałem
Brachson pisze:Czyli faktycznie w tej cenie nieda sie kupic dobrego gramofonu? (dobrego nie oznacza audiofilskiego)
Inaczej: dobry, działający, poprawnie odtwarzający gramofon może się dostanie, polecany niekoniecznie
Kiedyś sam polecałem ten model Audio Technica jako rozwiązanie kompromisowe. Przestałem jak na naszym forum pojawiły się 2 albo 3 przypadki egzemplarzy z uszkodzonym ramieniem, stwierdzonym tuż po wyjęciu zabezpieczonego sprzętu z kartonu. Nie uszkodzenie widoczne na pierwszy rzut oka, ale objawiające się od razu podczas odtwarzania płyt (m.in. przeskakująca igła, niezależnie od ustawień ramienia). Sprzęt od razu trafił do zwrotu
Sklep Nomos kiedyś szykował taką ofertę, że kupowali sklepowe Audio Technici, usuwali fabryczne mankamenty i niedociągnięcia (a przynajmniej się starali), a następnie odsprzedawali go w formie ulepszonej
Od razu zaznaczam Brachson, że u nas nie chodzi o jakąś audiofilską wybredność. Wszak jesteśmy w stanie polecić nawet gramofony używane z ceną do 200 złotych i nie kiwamy głową że jest to niewykonalne