pytanie mam bo laik jestem zupełny w gramofonach jeszcze

1. czy lub jak moge podłączyć adapter do amplitunera Denon 2100
2. po czym poznać ze wkładka/igla jest zużyta?
To po Polsku jest?taperson pisze:z jakies tam szelesty przyzwoite
AVR-X-2100? Bez przedwzmacniacza się nie obejdzie raczej.taperson pisze:1. czy lub jak moge podłączyć adapter do amplitunera Denon 2100
Uszkodzona wkładka nie gra. Zużytą igłę można poznać poprzez odpowiednie objawy. Krótko mówiąc bez doświadczenia nie da rady.taperson pisze:2. po czym poznać ze wkładka/igla jest zużyta?
Wojtek pisze:taperson pisze:
z jakies tam szelesty przyzwoite
To po Polsku jest?
dokładnie ten - a jakies opinie macie o tym?bo to nowy nabytekWojtek pisze:AVR-X-2100?
wkładka razem z igłą tak?Wojtek pisze:Dlatego też zdrowiej jest założyć, że jest po prostu do wymiany, od razu
Ja bym nie kupiłtaperson pisze:dokładnie ten - a jakies opinie macie o tym?bo to nowy nabytek
To zależy o czym konkretnie mówimy. Może wystarczy samą igłę wymienićtaperson pisze:wkładka razem z igłą tak?
łaj? to ma sluzyc jako jeden przedmiot kombajnowy - tak wiem Do wszystkiego=do niczego. ale jednak jakos to gra wyszedlem z załoznia za na pomieszcenia 15-16m to spelni zadanie - pomyliłem sie??Wojtek pisze:Ja bym nie kupił
no własnie pytanie bylo jak mam to jako laik ustalic czy tylk igla czy wkladka czy jedno i drugie?Wojtek pisze:To zależy o czym konkretnie mówimy. Może wystarczy samą igłę wymienić
Jak zapuścisz płytę i np. nie będzie grał jeden z kanałów, a wykluczysz wszystkie możliwości to można założyć że wkładka nawaliła. Jeśli nie, wystarczy zmienić igłę.taperson pisze:no własnie pytanie bylo jak mam to jako laik ustalic czy tylk igla czy wkladka czy jedno i drugie?
To że talerz się kręci nie znaczy jeszcze że coś jest sprawne, a przecież jak sam piszesz jesteś laikiemtaperson pisze:sprawny to on jest
Odpowiedź już padłataperson pisze:pytam wzgledem jak te zuzyta wkladke z igla rozpoznać
Wojtek pisze:Jak zapuścisz płytę i np. nie będzie grał jeden z kanałów, a wykluczysz wszystkie możliwości to można założyć że wkładka nawaliła. Jeśli nie, wystarczy zmienić igłę.
Tak mi uciekło, że jakimś cudem również na to pytanie odpowiedziałem.taperson pisze:powturze bo moze ci ucieklo pytanko
Może Tobie uciekły okularki?Wojtek pisze:Jeśli potrzebujesz kino domowe to może jest OK, ale jeśli nie to wtopa
to jesli możesz to na pw bo ciekawi mnie opiniaWojtek pisze:Swoją drogą, nie chcę rozkręcać się zbytnio na temat tego Denona w tym wątku, jeśli można.
na razie wiem ze sie kreci i ze sie ramie opuszcza i wraca oraz zatrzymuje talerz.Wojtek pisze:To że talerz się kręci nie znaczy jeszcze że coś jest sprawne, a przecież jak sam piszesz jesteś laikiem Jajca mogą wyjść po zakupie.
Zwykły przedwzmacniacz gramofonowy do wkładek MM.taperson pisze:a no i najważniejsze -jakiego rodzaju przedwzmacniacz potrzebuje zeby to z moim sprzętem podłączyć? jakie mam mieć parametry wejścia/wyjścia itp?
Poczytaj: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=63&t=567taperson pisze:co sie w tych adamach psuło??
Całkiem sensownietaperson pisze:czy moze lepiej oddać do jakiegoś serwisu/warsztatu rtv z majstrem starej daty?
znacie kogos takiego w wawie? najlepiej w obrębie mokotowa?Wojtek pisze:taperson pisze:
czy moze lepiej oddać do jakiegoś serwisu/warsztatu rtv z majstrem starej daty?
Całkiem sensownie
yy do czego to sie odnosi bo sie pogubiłemWojtek pisze:Tak. Mocne ceny swoją drogą
Do tych ofert gramofonowych co podrzuciłeś, oczywiścietaperson pisze:yy do czego to sie odnosi bo sie pogubiłem