Witam wszystkich, szukam gramofonu tylko i wyłącznie do odsłuchu. Do tej pory używałem starego paskowego Technicsa SL-B202, niestety obrotów już nie trzyma. Nie chce mi się bawić w naprawy dlatego poszukuję czegoś nowszego z napędem bezpośrednim. Przeglądając oferty na aukcjach, najbardziej wpadł mi w oko Numark (myślę tu cały czas o używkach). Z racji tego, że szybko się podpalam to padło na TTXa, lecz powoli jak ostygłem, zacząłem analizować temat i doszedłem do wniosku, że nie potrzeba mi aż takiego sprzętu. Więc pomyślałem sobie o TT500, ale znów po zastanowieniu, stwierdziłem że to i tak za dużo jak na moje potrzeby? W końcu będę tylko słuchał płyt, zero skreczu. Wymyśliłem, że zamiast kupować droższy sprzęt (TTX, TT500), wybiorę TT200 a resztę pieniędzy dołożę do lepszego systemu. Piszę aby dowiedzieć się czy dobrze myślę, czy warto brać TT200,jaki wybrać system do niego aby dobrze brzmiał rap na nim, bo głównie takiej muzyki słucham.
Co sądzicie o tej aukcji?
http://olx.pl/oferta/numark-tt200-gramo ... a53fcfabe8
Z góry dzięki za pomoc, mam nadzieje, że nie napisałem tego wszystkiego zbyt chaotycznie