Witam wszystkich.
Mam zamiar kupić sobie gramofon do 400 zl, nowy lecz przypadkiem napotkałem się na ,,gramofon international panasonic" w pełni sprawny i pytanie brzmi czy tego rodzaju gramofon jest dobrym sprzętem dla początkującego i ile jest mniej więcej warty.
Cały komplet, tzw. HI-FI center. Miałem kiedyś podobnego Sharp-a. Ciekaw jestem, co powiedzą koledzy.
Aha. Tu masz w ogóle wzmacniacz, radio, kaseciak i gramofon w jednym. Jedynie głośniki podłączyć.
Szanuj zdanie innych, ale przede wszystkim szanuj siebie.
ladujesz sie w klopoty. Takie sprzety naprawiac to koszmar a ze sie cos popsuje to masz jak w banku. Najlepsza droga to sukcesywne budowanie zestawu nawet jesli trwa to dlugo. Kup jakis porzadny, uzywany gramofon i jakies tanie radio+kolumienki ktore komus przy wymianie sprzedasz lub podarujesz. Jedyna sensowna moim zdaniem droga chyba, ze lubisz wyrzucac pieniadze.
No własnie nie wiem co teraz robić, chciałbym sobie zorganizować jakiś dobry sprzęt. Nie znam się totalnie na markach i rodzajach gramofonów od paru dni przeglądam ceny i tak się zastanawiam z czego ten mój zestaw powinien się składać gramofon+zasilacz+kolumny? Prosiłbym chętnych o pomoc, przedstawienie przykładowych zestawów lub opisanie swoich, chciałbym się rozeznać w temacie żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto.
Okresl budzet i jesli jest skromny zacznij od porzadnego gramofonu. Najlepiej skontaktuj sie z forumowiczem esdarkiem. Jesli nie ma czegos w Twoim budzecie koledzy pomoga cos znalezc. Na Allegro mozna znalezc amplitunery za 80 PLN, kolumienki za 100 PLN ktore pozniej zmienisz.
Ja powiem, że nowy za 400 zł nie ma najmniejszego sensu. Za ten kombajn za 150-200 to już coś. Nie widać na zdjęciu przeciwwagi ramienia, ale wygląda na to, że jest tam normalna regulacja nacisku i koszyk na wkładki 1/2. Dobry punkt wyjścia na początek. 150 nie majątek. Jak się popsuje, to sprzedasz za 100 na Allegro, albo sam potrenujesz elektronikę.