bardzo proszę o radę zgodnie z tematem wątku. zaznacze tylko, że nie jestem dj'em, a gramofon ma mi służyć do radosnego odsłuchu kolekcji, którą póki co mam w głowię, ale niebawem powinna się urzeczywistnić. ; > jestem totalnym laikiem dlatego nie bardzo wiem jakimi kryteriami kierować się przy wyborze gramofonu. zależy mi na nieskalanej jakości dźwieku, dobrej prezencji, bezawaryjności. nie wiem czy ma to jakiekolwiek znaczenie, ale muzyki słucham dość zróżnicowanej (http://www.last.fm/user/zjaia), a nie manieczki, piguły i białe rękawiczy etc
 wydaje mi się, że 1000 zł to wystarczająca kwota żeby sprawić sobie jakiś optymalny sprzęt, ale jeśli komuś przyjdzie do głowy coś droższego o kilka stówek to również nie pogardzę sugestią : )
  wydaje mi się, że 1000 zł to wystarczająca kwota żeby sprawić sobie jakiś optymalny sprzęt, ale jeśli komuś przyjdzie do głowy coś droższego o kilka stówek to również nie pogardzę sugestią : ) z góry dzięki,
gabriel.

Póki co dysponuję jedynie pustym miejscem na szafce i mglistą wizją całości. Orientacyjnie rozglądałem się za głośnikami, analizując przy tym opinie ludzi robiących wrażenie kompetentnych. W rezultacie na celownik wziąłem Microlaby Solo 7C, ale mam spore wątpliwości czy przy moim pokoju o raczej mało imponujących rozmiarach będą się one sprawdzały przy okazji dając świadectwo chorej manii wielkości właściciela  etc
  Póki co dysponuję jedynie pustym miejscem na szafce i mglistą wizją całości. Orientacyjnie rozglądałem się za głośnikami, analizując przy tym opinie ludzi robiących wrażenie kompetentnych. W rezultacie na celownik wziąłem Microlaby Solo 7C, ale mam spore wątpliwości czy przy moim pokoju o raczej mało imponujących rozmiarach będą się one sprawdzały przy okazji dając świadectwo chorej manii wielkości właściciela  etc