Ziemboll pisze:Jakąś godz. temu zobaczyłem, iż mama zakupiła gramofon, w domu do którego się przeprowadziliśmy było kilka płyt.
Brawo za składnię.
Ziemboll pisze:postanowiłem zainwestować w coś poważniejszego
Słusznie.
Ziemboll pisze:jednakże z tego co zauważyłem oprócz tej cudownie grającej maszynki trzeba zakupić jeszcze sporo akcesoriów.
Jakich akcesoriów? Gramofon to gramofon, jako urządzenie.
Jeśli nie wiesz jeszcze co jest czym to lepiej jednak nazywaj rzeczy po imieniu, żebyśmy i my wiedzieli co masz na myśli.
Jeśli jednak chcesz po prostu kupić lepszy gramofon do tej kwoty to nie widzę dylematu

Jednakże określanie gramofonu per "zestaw" jest nieco dziwne, bo zestaw czego?
Ziemboll pisze:co trzeba by zrobić aby podpiąć się do tego?
Nic? O ile amplituner albo wzmacniacz będzie miał przedwzmacniacz gramofonowy.
W przeciwnym wypadku, potrzebny będzie przedwzmacniacz między gramofonem, a wzmacniaczem.
Ziemboll pisze:W związku z moim brakiem jakiejkolwiek wiedzy, prosiłbym również o jakieś linki z przydatnymi informacjami. Tak, wiem wystarczy poszukać. Otóż szukałem, znalazłem wiedzę na tyle ogólną, że dalej nic nie wiem, bądź też z tak zawiłymi informacjami, iż po przeczytaniu danego artykułu 3 razy dalej nie mogłem się połapać o co chodzi.
Ja jednak przypuszczam, że guzik czytałeś albo przynajmniej nie starałeś się zrozumieć tego co czytasz.
Zarówno wiedza ogólna jak i szczegółowa pomaga w zrozumieniu tematu.
Jako że jeszcze nie jestem pewien czego Ty tak właściwie chcesz, nie wiem na jakie tematy Cię nakierować.
Narazie zgaduję, że gramofon

Potwierdź lub zaprzecz.