Gramofon do 500 zł
- chudy_b
Nowy forumowicz prosi o pomoc
Wejście PHONO ma, więc gramofon można podpiąć bez przedwzmacniacza. A czy jest coś wart, to nie wiem, ale cena na to nie wskazuje.
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Cytat z opisu sprzedajacego: Krótka specyfikacja:
Pobór prądu: od 20 do 300Watt
Moc: 2X40Watt muzyczna 2X60Watt
Wejścia RCA dla Tunera, 2 X Deck, CD
tuner sprawny
a na temat sprawnosci wzmacniacza cisza...czytaj niesprawny... ot zabiegi cwaniakow.
Pobór prądu: od 20 do 300Watt
Moc: 2X40Watt muzyczna 2X60Watt
Wejścia RCA dla Tunera, 2 X Deck, CD
tuner sprawny
a na temat sprawnosci wzmacniacza cisza...czytaj niesprawny... ot zabiegi cwaniakow.
- zoombie
Najlepiej w takiej sytuacji dopytać, wcześniej pisze "Stan sprzętu oceniam jako dobry." a później "Sprzęt gra bardzo ładnie i czysto". Obowiązkiem sprzedającego jest poinformowanie o wadzie, jeśli tego nie zrobił, jest to podstawa do reklamacji, nawet jak sprzedający nie prowadzi działalności gospodarczej (rękojmia, niezgodność z umową, czy jak tam to się zwie).
CV 1180 ma wejście phono, co wynika ze specyfikacji.
klik
EDIT:
Chyba, że to wejście jest nieczynne w tym konkretnym egzemplarzu (bo np. padł przedwzmacniacz) i dlatego nie wymienił go w przytoczonej przez siebie specyfikacji, a wtedy: cwaniak do kwadratu!

CV 1180 ma wejście phono, co wynika ze specyfikacji.
klik
EDIT:
Chyba, że to wejście jest nieczynne w tym konkretnym egzemplarzu (bo np. padł przedwzmacniacz) i dlatego nie wymienił go w przytoczonej przez siebie specyfikacji, a wtedy: cwaniak do kwadratu!

Ostatnio zmieniony 20 gru 2013, 12:48 przez zoombie, łącznie zmieniany 1 raz.
- radekcza
darek4x4, za 500 zł Gramofon + wzmacniacz TAK, natomiast jeszcze dokładając do tego kolumny to już się robi trochę wąsko...
Jeśli lubisz DUALe (ja np. lubię bardzo) to polecam zestaw jak u mnie: Gramofon DUAL CS 503-1 i wzmacniacz DUAL CV1260 - sprawdzone na własnym uchu, szału nie ma, ale gra ładnie i jak dobrze pokombinujesz to się zmieścisz w 500 zł z jakąś podstawową wkładką
Jeśli lubisz DUALe (ja np. lubię bardzo) to polecam zestaw jak u mnie: Gramofon DUAL CS 503-1 i wzmacniacz DUAL CV1260 - sprawdzone na własnym uchu, szału nie ma, ale gra ładnie i jak dobrze pokombinujesz to się zmieścisz w 500 zł z jakąś podstawową wkładką
- Winters
Gramofon do 500 zł
I wielkiej cierpliwości.Robert007Lenert pisze:Tylko Duale wymagaja troche znajomosci tematu i u miejetnosci "grzebactwa" w gramofonach.
DIOMEDES KATO
-
Gramofon do 500 zł
Tomek dzieki za pomoc,
zakupiłem Thorensa 146 od właściciela - po wymianach kabli wraz z przedwzmacniaczem Nad-a mieszcząc się w zakładanym budżecie.
zakupiłem Thorensa 146 od właściciela - po wymianach kabli wraz z przedwzmacniaczem Nad-a mieszcząc się w zakładanym budżecie.
- darek4x4
Re: Nowy forumowicz prosi o pomoc
Jakoś najbardziej skłaniam się do HS130 znajomy ma taki sprzęt i naprawdę fajnie mu to gra .
Jeśli bym sie zdecydował to jakie parametry powinny mieć kolumny ? i jaka wkładkę z igłą tam wsadzić chciałbym coś dobrego .
Jeśli bym sie zdecydował to jakie parametry powinny mieć kolumny ? i jaka wkładkę z igłą tam wsadzić chciałbym coś dobrego .
- Winters
Wszystko z tych wymienionych raczej odpada.
Np. nr. 3 ma fatalnie skrzywione ramię, za głowę się złapałem, jak to zobaczyłem.
Gdyby tak nie było, to byłaby to w miarę rozsądna alternatywa, ale z taką wadą to tragedia!
Pierw kup wzmacniacz i kolumny, gramofon na końcu, albo czekaj na lepszy kombajn.
Np. nr. 3 ma fatalnie skrzywione ramię, za głowę się złapałem, jak to zobaczyłem.
Gdyby tak nie było, to byłaby to w miarę rozsądna alternatywa, ale z taką wadą to tragedia!
Pierw kup wzmacniacz i kolumny, gramofon na końcu, albo czekaj na lepszy kombajn.
DIOMEDES KATO
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Jaki Tomek?vvitec pisze:Tomek dzieki za pomoc,

darek4x4:
Sory ale nie dość, że zacząłeś początkowo dyskusję w dwóch miejscach (udało mi się to w między czasie zbić w całość) to jeszcze w dziale gramofonowym pytasz o wzmacniacze, kolumny i wszystko.
Zainteresuj się kombajnami albo zacznij od wzmacniacza. Wzmacniacze jednak nie w tym dziale zakupowym.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Spoko. Tak czy siak, cieszę się 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 500 zł
pochwaliłem sie zakupem gramofonu koledze i powiedział - TEZ CHCEEEE 
jemu wpadła w oko Rega Planar 2 http://allegro.pl/angielski-gramofon-re ... 14781.html i prosi o opinie .
tak więc proszę w jego imieniu o opinie.
miłego

jemu wpadła w oko Rega Planar 2 http://allegro.pl/angielski-gramofon-re ... 14781.html i prosi o opinie .
tak więc proszę w jego imieniu o opinie.
miłego
- darek4x4
Re: Gramofon do 500 zł
W ramach wytłumaczenia się , napisałem najpierw w tym dziale a potem założyłem nowy by tu nie robić śmietnika i bałaganu z pytaniami właśnie odnośnie wzmacniaczy i kolumny itp.Wojtek pisze:
darek4x4:
Sory ale nie dość, że zacząłeś początkowo dyskusję w dwóch miejscach (udało mi się to w między czasie zbić w całość) to jeszcze w dziale gramofonowym pytasz o wzmacniacze, kolumny i wszystko.
Zainteresuj się kombajnami albo zacznij od wzmacniacza. Wzmacniacze jednak nie w tym dziale zakupowym.
ale wracając do tematu jestem prawie przekonany na gramofon z wbudowanym wzmacniaczem najchętniej coś typu hs 130 lub coś zbliżone cenowo , jeśli macie jakieś propozycje to śmiało można podesłać .
Co do kolumn to będę pytał w odpowiednim dziale

A jeśli gramofon z wbudowanym wzmacniaczem to idiotyczny pomysł to śmiało możecie mnie zjechać i uświadomić , ale zaznaczam że nie jestem audiofilem tylko amatorem który od czasu do czasu chce posłuchać winylów przy kieliszku wieczorkiem .
- radekcza
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Jak dla mnie niezbyt fajny, szczególnie za te pieniądze.
Fajne i bardziej przyszłościowe kombajny są te, które wspierają wkładki magnetyczne. Ten do nich nie należy.
Fajne i bardziej przyszłościowe kombajny są te, które wspierają wkładki magnetyczne. Ten do nich nie należy.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum