Korekta: idlerowych Duali, a takim jest 1214.zaworhc pisze:bo o ile dobrze pamiętam to nikt nie polecał Duali na pierwszy gramofon
Gramofon do 200 zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Gramofon do 200 zł
Dzięki Wojtek za wyjaśnienie.
Po czym poznaje czy gramofon jest idlerowy?
Ta Saba mi się podoba i skoro ją polecacie to chyba dobry wybór. Równie dobra jest Saba 735 G PE 2015? Wiem, że ktoś wcześniej ją wrzucał, ale nikt nie wyraził opini na temat tego sprzętu
Po czym poznaje czy gramofon jest idlerowy?
Ta Saba mi się podoba i skoro ją polecacie to chyba dobry wybór. Równie dobra jest Saba 735 G PE 2015? Wiem, że ktoś wcześniej ją wrzucał, ale nikt nie wyraził opini na temat tego sprzętu
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
Po napędzie, względnie danych technicznychsebagdynia pisze:Po czym poznaje czy gramofon jest idlerowy?

Nie. Perpetuum Ebner 2015 to zupełnie inny zwierz. Również idlersebagdynia pisze:Równie dobra jest Saba 735 G PE 2015?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- robo_pl
Gramofon do 200 zł
Trzeba go podłączać do USB, więc nie. A co sądzicie o Technicsie SL-BD21? http://allegro.pl/technics-sl-bd21-i4944150949.html
Ostatnio zmieniony 02 sty 2015, 21:45 przez robo_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Niech ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje
Ktoś nie śpi żeby spać mógł ktoś, to są zwyczajne dzieje!
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 200 zł
Nie jest łatwo....Chłopaki, powoli rozumiem już waszą frustracje,zszargane nerwy i wybuchowość. 

-
Nikt nie mówił,że będzie łatwo,ale czasami faktycznie ręce opadają i ma się ochotę zrobić rozbrat z forum na dłuższy czas.esdarek pisze:Nie jest łatwo....Chłopaki, powoli rozumiem już waszą frustracje,zszargane nerwy i wybuchowość.
Człowiek próbuje coś wytłumaczyć,wyedukować laików,podzielić się wiedzą na bazie własnych błędów, ale jest odbierany jako ten który źle życzy i na złość takiemu nowicjuszowi nie chce przyklasnąć na jego wybory.
Po jaką cholerę się tu produkować i poświęcać czas?
- esdarek
Gramofon do 200 zł
Na pocieszenie powiem,ze jako administrator największego w Polsce w forum samochodów amerykańskich tez czasem czytam pytania typu : gdzie kupić tanie klocki do chevroleta matiza"
tak, to są chwile zwątpienia ,ale trza być dzielnym....
Co sądze o tym technicsie-cóż, pierw muszę powiedzieć,że ujął mnie artyzm i świeże spojrzenie autora na fotografię. Po co pokazywac gramofon-koń jaki jest każdy widzi-styknie zrobic zbliżenie kilku miejsc, przecież każdy zna ten gramofon na pamięć. Jak ktoś lubi gramofony bezobsługowe to trafił dobrze. teraz pozostaje Ci tylko znaleźć warsztat albo kogoś z forum kto z tego półfabrykatu uczyni Ci działający sprzęt i już będzie ok. Nie zapomnij o zakupie przedwzmacniacza. Juz od 110-180 zł da się kupić działający.Tylko nie poddaj sie zbytniej oszczędności - Vivanco za ok 90 zł z wysyłka gra tak, że lepiej sobie samemu pospiewac. Igła to około 50-70 zl. Ile ktos Ci policzy za zrobienie z tego działającego gramofonu nie wiem-ceny i zakres robót są różne.
tak, to są chwile zwątpienia ,ale trza być dzielnym....
Co sądze o tym technicsie-cóż, pierw muszę powiedzieć,że ujął mnie artyzm i świeże spojrzenie autora na fotografię. Po co pokazywac gramofon-koń jaki jest każdy widzi-styknie zrobic zbliżenie kilku miejsc, przecież każdy zna ten gramofon na pamięć. Jak ktoś lubi gramofony bezobsługowe to trafił dobrze. teraz pozostaje Ci tylko znaleźć warsztat albo kogoś z forum kto z tego półfabrykatu uczyni Ci działający sprzęt i już będzie ok. Nie zapomnij o zakupie przedwzmacniacza. Juz od 110-180 zł da się kupić działający.Tylko nie poddaj sie zbytniej oszczędności - Vivanco za ok 90 zł z wysyłka gra tak, że lepiej sobie samemu pospiewac. Igła to około 50-70 zl. Ile ktos Ci policzy za zrobienie z tego działającego gramofonu nie wiem-ceny i zakres robót są różne.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2015, 22:31 przez esdarek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gramofon do 200 zł
ukłony,
nowy tu jestem, więc z góry przepraszam, jak będę nieco niezborny w pytaniach:
pierwsze, tylko wpadkowe - ten Dual DT 210 wspomniany parę postów wyżej to jest tylko trochę lepiej niż dosyć szeroko propagowane na allegro jako lekarstwo na przerabianie winyli na cyfrówkę gramofoniki firmy ION?
drugie na poważnie - szukam taniego gramofonu do okazjonalnego wracania do starych płyt, których mi się dosyć sporo zachowało; wcześniej miałem GS464 Foniki, ale niestety maszynka padła ze starości;
raczej nie zamierzam przekroczyć granicy 200 zł;
na allegro znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/saba-psp-350-gramofon ... 82284.html - nie wiem, co to warte (wygląda, że dla mnie by się nadało), a tym bardziej nie mam pojęcia, do jakich kwot może sięgnąć licytacja;
na forum znalazłem ogłoszenie użytkownika Korrus666 z SABA PSP 1 za dwie stówki - warto się szarpać na licytacji, czy może lepiej spytać Korrusa, czy ogłoszenie nadal aktualne?
druga używka, na jaką trafiłem, to niższa półka Pioneera PL-320 (http://allegro.pl/pioneer-pl-320-okazja ... 75272.html) - pewnie też by mi styknęło, ale sprzedawca póki co na pytania o stan nie odpowiedział,
i wreszcie trzecia to CEC 8002 (http://allegro.pl/gramofon-cec-8002-sem ... 71086.html),
jakby ktoś mi poradził, co z tych propozycji wybrać, byłbym bardzo wdzięczny,
thx in advance
nowy tu jestem, więc z góry przepraszam, jak będę nieco niezborny w pytaniach:
pierwsze, tylko wpadkowe - ten Dual DT 210 wspomniany parę postów wyżej to jest tylko trochę lepiej niż dosyć szeroko propagowane na allegro jako lekarstwo na przerabianie winyli na cyfrówkę gramofoniki firmy ION?
drugie na poważnie - szukam taniego gramofonu do okazjonalnego wracania do starych płyt, których mi się dosyć sporo zachowało; wcześniej miałem GS464 Foniki, ale niestety maszynka padła ze starości;
raczej nie zamierzam przekroczyć granicy 200 zł;
na allegro znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/saba-psp-350-gramofon ... 82284.html - nie wiem, co to warte (wygląda, że dla mnie by się nadało), a tym bardziej nie mam pojęcia, do jakich kwot może sięgnąć licytacja;
na forum znalazłem ogłoszenie użytkownika Korrus666 z SABA PSP 1 za dwie stówki - warto się szarpać na licytacji, czy może lepiej spytać Korrusa, czy ogłoszenie nadal aktualne?
druga używka, na jaką trafiłem, to niższa półka Pioneera PL-320 (http://allegro.pl/pioneer-pl-320-okazja ... 75272.html) - pewnie też by mi styknęło, ale sprzedawca póki co na pytania o stan nie odpowiedział,
i wreszcie trzecia to CEC 8002 (http://allegro.pl/gramofon-cec-8002-sem ... 71086.html),
jakby ktoś mi poradził, co z tych propozycji wybrać, byłbym bardzo wdzięczny,
thx in advance
-
Może spokojnie przekroczyć 500zł.tyciuni pisze:do jakich kwot może sięgnąć licytacja;
-
Gramofon do 200 zł
no, tego się obawiałem,
za dobrze to wyglądało
(przez ponad tydzień stało chyba na dyszce)
a co z tymi pozostałymi dwoma allegrowiczami - warte to coś?
za dobrze to wyglądało

a co z tymi pozostałymi dwoma allegrowiczami - warte to coś?
- robo_pl
Gramofon do 200 zł
Jakoś mnie to zbytnio do niego nie przekonało. Gdy znajdę już jakiś, który wydaje się odpowiedni, to jest uszkodzony lub czegos brakuje. Po nieudanym zakupie, którym był Hyundai RTTC 513 Rest In Peace, mam jakiś uraz i obawiam się tego, że żaden nie będzie dobrze działał.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2015, 23:50 przez robo_pl, łącznie zmieniany 10 razy.
Niech ryczy z bólu ranny łoś, zwierz zdrów przebiega knieje
-
Obserwować można. A nuż się trafi okazja.tyciuni pisze:no, tego się obawiałem,
za dobrze to wyglądało
Nie.robo_pl pisze:unitra cyryl
- esdarek
Gramofon do 200 zł
Ten dual DT to taki samochód na pedały dla tych co chcą kupić auto, ale oszczędzić. Saba 350 całkiem sensowna-dasz komuś do zrobienia i będziesz zadowolony na lata. Jak ktoś z forum coś sprzedaje to kupuj-tu nikt nie handluje śmieciami. Pioneer jest w innej galaktyce niż te Duale DT mimo, ze szału nie ma. Z tym CEC 'em bym se dał siana mimo,ze marka zacna. Pamiętaj,że każdy gramofon o którym piszemy ma 20-30 lat i wymaga renowacji. Życzę powodzenia i wytrwałości.
Cyryl....
Kończą mi się po sylwestrze zapasy w lodowce i braku. Muszę wyłączyc kompa....
Cyryl....
Kończą mi się po sylwestrze zapasy w lodowce i braku. Muszę wyłączyc kompa....
Ostatnio zmieniony 02 sty 2015, 22:55 przez esdarek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Gramofon do 200 zł
dzięki za wszystkie porady,
poczekam trochę z tą Sabą 350, a jak będzie szybować, to poszukam na forum
poczekam trochę z tą Sabą 350, a jak będzie szybować, to poszukam na forum
-
Gramofon do 200 zł
Saba PSP 350 jest godna polecenia. Solidna, kwarcowy naped bezposredni. Trzeba dopytac o pokrywe bo na zdjeciach i w opisie jej nie ma.
Drugi w kolejce C.E.C. 8002. Saba PSP 1 tez godna uwagi ale jak na moj gust zbyt " plastikowa ". Plus za wkladke i to, ze forum zna korrusa 666.
Na koncu Pioneer PL 320.
Drugi w kolejce C.E.C. 8002. Saba PSP 1 tez godna uwagi ale jak na moj gust zbyt " plastikowa ". Plus za wkladke i to, ze forum zna korrusa 666.
Na koncu Pioneer PL 320.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2015, 23:48 przez misienka2008, łącznie zmieniany 1 raz.