Wzmacniacz Nad C352. Wybór gramofonu
-
Wpierw musi dojść, zagrać i zobaczymy. Igła ma być założona nowa, pisał mi to w mailu. Wyglądał dobrze a reszta to już loteria. Czy jest sprawny, jak się w podróży będę z nim obchodzić. Kupując używkę zawsze podejmuje się ryzyko. Od handlarza z wystawek czy polującego na ebayu też się można wszystkiego spodziewać.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sferyków nie ma, chyba że jakieś zakombinowaneWinters pisze:Pewnie, że jest pincet innych tanich zamienników sferyków eliptyków i co byś nie chciał, ale V15 zasługuje na SASa i koniec.

V15 III radzi sobie całkiem super nawet na eliptyku (czy to na oryginale czy dobrym zamienniku), stąd nie mogę przytaknąć na bzdurę, że SAS to "jedyne słuszne wyjście" dla tej wkładki, szczególnie że nie w każdym przypadku (gramofonie/ramieniu) ma ono w ogóle sens.
Trochę ogłady Winters

Powodzenia z tym Thorensem Pilot.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Wzmacniacz Nad C352. Wybór gramofonu
Dzięki. Teraz czas oczekiwania. Ani maila nie pisze czy wysłał ani nic. Jak ja lubię takich sprzedawców.
Na jedne płyty czekam od zeszłego tygodnia, również cisza, inne w Niedzielę opłaciłem, również cisza.
Na jedne płyty czekam od zeszłego tygodnia, również cisza, inne w Niedzielę opłaciłem, również cisza.
-
Thorens dziś doszedł. Więc pierwsze pytanko.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Cw69S_5bw7Q[/youtube]
Na filmiku u gostka góra się buja ale z tego co czytam to jest modyfikacja. U mnie ta góra nie leży równo, prawy przód jest opadnięty i mogę go lekko podnosić do góry. Jak to jest mocowane?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Cw69S_5bw7Q[/youtube]
Na filmiku u gostka góra się buja ale z tego co czytam to jest modyfikacja. U mnie ta góra nie leży równo, prawy przód jest opadnięty i mogę go lekko podnosić do góry. Jak to jest mocowane?
- kreator
zawieszenie jest na sprężynach. sprawdz czy są wszystkie i czy gdzieś nie jest skręcony do transportu
Born To Lose, Live To Win
-
Już wszystko wiem. Gramofon wraca do właściciela. Wkręty luźne, bolec od zawieszenia mocowany na cienkiej lince stalowej ( bardzo cienkiej zerwany) i dlatego był opadnięty. Gramofon w dobrym stanie wizualnym, niestety ktoś za często do środka zaglądał. Mało tego. Odwracam go do góry nogami i wylatuje ze środka jeden wkręt. A to już nie wina transportu.
- Kocewicz
- Kontakt:
Serio nie umiesz sobie z tym poradzić, czy odsyłasz "dla zasady"?
Are you Shure?
-
- kreator
jak coś to mój DENON dale jest na sprzedaż. i z nim, żadnych problemów nie ma:)
Born To Lose, Live To Win
- Winters
-
Chętnie bym tego nie odsyłał, widać że nie jest od handlarza a od osoby słuchającej winyli. Usterka może i powstała w transporcie. Paczka nie opisana gdzie góra gdzie dół ani notki ostrożnie itp.
Twój Denon jakie ma wymiary. Gramek musi u mnie stanąć tzn zmieścić się na na tunerze pioniera F-504
http://allegro.pl/pioneer-f504rds-top-m ... 07825.html
Winters, dzięki. Wpierw musi wrócić kasa za ten gramofon wtedy będę szukał dalej.
Twój Denon jakie ma wymiary. Gramek musi u mnie stanąć tzn zmieścić się na na tunerze pioniera F-504
http://allegro.pl/pioneer-f504rds-top-m ... 07825.html
Winters, dzięki. Wpierw musi wrócić kasa za ten gramofon wtedy będę szukał dalej.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2013, 18:25 przez Pilot, łącznie zmieniany 1 raz.
- vinylpiotrek
- Kocewicz
- Kontakt:
Jaką część? Z twojego opisu nie wynika, że czegoś brakuje. O co chodzi, że ktoś do niego za często zaglądał? Pokaż zdjęcia, jak to wygląda, może coś da się wymyślić.Pilot pisze: Jak mogę sobie z tym poradzić? Gdzie dokupić tę część?
Inna kwestia to ugoda ze sprzedającym. Niech zwróci chociaż część ceny. Chyba że nie chce i woli gramofon z powrotem. Wtedy może faktycznie lepiej się nie bawić, ale tak czy inaczej możesz sfotografować defekt, chętnie zobaczę tą francuską technologię od środka

Are you Shure?
-
No bez przesady że wkręt. To jest lineczka zakończona małym bolcem do której mocujemy zawieszenie gramiaka.
Pany, gramofon już jest spakowany do powrotnej wysyłki.
Pany, gramofon już jest spakowany do powrotnej wysyłki.
- Kocewicz
- Kontakt:
Iście diabelskie rozwiązanie. Ale na pewno można dorobić coś zastępczego.
Are you Shure?